Mars al tacerii pentru tanarul care a murit dupa o injectie la Urgente

4.223

Zeci de tineri si toti cei care au fost apropiati de Radu Coriolan Marginean, tanarul de 29 de ani din localitatea Buhusi care a murit la zece minute dupa ce i-a fost facuta o injectie la Urgente, vor organiza un mars al tacerii.

Acestia considera ca actiunea este o forma de protest contra sistemului medical din Romania si va fi organizata la inceputul lunii iunie. Tinerii buhuseni vor pleca din fata blocului in care a locuit tanarul si vor merge cu candele si lumanari aprinse in mana pana la cimitirul unde tanarul a fost inmormantat.

„Actiunea noastra este una de solidaritate cu cel care a fost Radu Coriolan Marginean si totodata de protest contra sistemului sanitar. Marsul tacerii va fi organizat in preajma implinirii a 40 de zile de cand acest tanar de 29 de ani a plecat dintre noi”, a afirmat Lucian Nistor, unul dintre apropiatii tanarului decedat.

„Daca era tinut un spital, era salvat!”

La o zi dupa decesul neasteptat al tanarului, medicii legisti au stabilit ca omul putea fi salvat daca i se administra un tratament corespunzator.

„Daca era tinut in spital, era salvat! Nu trebuia sa fie lasat sa plece acasa. A facut infarct, in urma unei obstructii de artere coronare. Trebuia sa i se administreze substante care fluidizeaza trombii”, a explicat Marcel Badara, seful Serviciului de Medicina Legala din Bacau.

In urma analizelor toxicologice, s-a demonstrat ca Radu Coriolan Marginean nu a consumat substante interzise.

 

 

inainte.eu

6 COMENTARII

 1. Depinde ce teste au fost facute ptr depistarea substantelor halucinogene. Se stie din practica sportiva ca nu toate substantele interzise ies la analize. Ptr fiecare fel de substanta exista un altfel de test. Si nu a murit din cauza unei injectii ci din cauza infarctullui.

  • completez…injectia/perfuzia l-a ucis;),astfel,glucoza ingroasa sangele;) daca i se facea o simpla injectie cu heparina traia si acum…si nu sunt spusele mele ci a mai multor medici

 2. Dio,
  N-are nimeni nevoie de explicatii irelenvante. Ideea articolului era ca tinerii organizeaza un mars al tacerii ca protest impotriva sistemului sanitar. Cori a murit pentru ca nu a fost diagnosticat corect si tratat ca atare de catre un medic.

  Dragi tineri,
  In toata tara mor zilnic oameni care nu befeciaza de tratamente adecvate. E trist ca acest mars este organizat asa de târziu, dupa ce un prieten drag a plecat dintre noi. Un protest nu va schimba nimic, daca nu ofera alternative. Daca vreti sa schimbati ceva, faceti-o prin actiuni repetate si cu efect pe termen indelungat, prin campanii de informare si constientizare a opiniei publice, prin campanii de responsabilizare a medicilor, prin educarea spiritului civic. 
  Pe Cori l-a omorât superficialitatea unui doctor care la rândul lui nu este respectat de sistem, pe Cori l-a omorât nepasarea care exista in România fata de individ si drepturile sale fundamentale…
  Daca vreti sa schimbati ceva, schimbati mentalitatea ! Treziti in voi si in cei din jurul vostru compasiunea, solidaritatea, respectul, responsabilitatea si omenia ! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here