Marfuri de 71 600 de lei confiscate la Buhusi

2.702

Inspectorii vamali de la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau, impreună cu lucratori din Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, au retinut in vederea confiscarii marfuri in valoare de 71.600 de lei si au aplicat o amenda contraventionala de 20.000 de lei unei societati comerciale cu sediul in Buhusi.

In urma unui control tematic efectuat de vamesi la punctul de lucru din Blagesti al societatii buhusene, acestia au observat ca erau depozitate mai multe tipuri de produse textile, unele avand marci pentru care exista depusa Cerere de Interventie pentru protejarea marcilor la Autoritatea Nationala a Vamilor. Administratorul societatii a declarat ca nu detine docuente privind caracterul licit al provenientei si de originalitatea acestora.

Astfel, au fost retinute 49 de costume de ski, 71 de pantaloni de ski, 60 de confectii textile de diverse modele si marci, 74 de veste si 188 de geci de iarna. Valoarea de piata a bunurilor retinute depaseste suma de 71 000 lei.

Pe numele societatii in cauza s-a intocmit proces verbal de contraventie, fiind aplicata o amenda in valoare de 20 000 lei. In ceea ce priveste marfurile confiscate, se va delura procedura de notificare a titularilor cererilor de interventie si, in functie de rezultatele primite, se va actiona conform legislatiei fiscale si vamale in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here