Managerul Toron, un Raed Arafat de Buhusi

12.964

Trebuie să fii de rea-credinţă, ca să nu observi/recunoşti că în ultimele cinci luni, cel puţin, spitalul buhuşean a fost scena unor transformări de aplaudat. Compartimentul de Primire Urgenţe a căpătat aer european. Laboratorul de analize, reabilitat şi el, a primit aprobare RENAR, o autorizaţie pentru tot felul de analize. Din păcate, deocamdată, nu are doctor, din cauză că „doctorii sunt <> de cabinetele particulare”, motiv pentru care încă nu pot fi încheiate contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar se speră. De vreo două săptămâni există tomograf cu doctor, cu autorizaţie. La cabinetul de oftalmologie, pe lângă cunoscutul dr. Vasile Toderiţă a mai venit un doctor. În curând, în Policlinică va fi deschis cabinetul de explorări funcţionale (investigaţii cu multiple aparate). Celelalte secţii au medici, asistenţi care se bucură de aplauze. Dr. Mouhannad Toron, chirurg, noul titular al postului de manager, perceput ca un fel de Raed Arafat de Buhuşi, a reuşit să realizeze aceste transformări în perioada de interimat, „mai ales printr-o conlucrare grozavă cu primarul Ionel Turcea, care cunoaşte întreaga problematică, se implică minunat în rezolvarea tuturor problemelor spitalului”, după cum mărturiseşte acesta.

În septembrie 2013, spitalul va fi evaluat, în vederea acreditării. „Avem de muncit mult pentru structură, mentalitate, pentru achiziţii de aparatură medicală şi echipamente administrative. Vom munci”, zice managerul. Ţintele sale sunt foarte interesante şi „vor avea susţinerea administraţiei locale, dar şi pe cea a capitolului de investiţii”, susţine acesta. Bucătăria, spaţiile anatomiei patologice, spălătoria vor fi reabilitate. Bazinul de apă nu va mai avea pierderi, spaţiul verde va curta cu nobleţea englezească. Funcţionarea tuturor secţiilor la standarde care vor cocheta cu autodepăşirea permanentă reprezintă o preocupare cotidiană. Nu sunt lipsite de interes nici chestiunile care ţin strict de administraţie. Împrejmuirea spitalului va fi schimbată. Va fi prezentă în decor bariera care va „cenzura” democratic fluxul celor care intră şi ies. O parcare pentru vizitatori, dar şi pentru personalul spitalului, zâmbeşte frumos din proiect. Toate intrările în spital vor fi securizate prin introducerea cartelelor. Şi intrările/ieşirile din secţii vor avea acelaşi regim. Veselia vizetelor non-stop la bolnavi va apune. Va exista un program de vizite. Toate intrările/ieşirile – de la bolnavi, medicamente, alimente, vizitatori etc. – vor fi regăsite, operativ, într-un program pe care calculatorul l-a generat deja. Mai sunt şi alte ţinte de esenţă. Există chiar şi speranţe îndreptăţite, pentru că, „de când sunt manager interimar, m-am încadrat mereu, cu stricteţe, în bugetul alocat. Mai mult, am reuşit să plătim ceva şi din datoriile pe care le-am preluat”, mai spune managerul.

Ion Fercu

10 COMENTARII

  1. Spitalul din buhusi e locul  pe care l-am vazut  ptr. prima oara in viata e locul in care m-am nascut si pot spune ca Orasul BUHUSI  e orasul meu natal.CHIAR daca sunt plecat in lume….eu unul nu-l pot uita niciodata.  MULTE SALUTARI……….

  2. Dr. Mouhannad Toron e un doctor bun, dar de ce doctorii Romani trateaza pacientii in strainatate si doctorii straini trateaza Romani…ce tara intoarsa cu fundu in sus

  3. ce a fact doctorul acesta ca este asa de sfint …..Nu cred ca a facut nimika mafia orasului Buhusului  face tot   …BUHUSUL DE ALTA DATA VINDUT ACUM ………………………..Sclavilor ………………………………………………….

  4. Domnul doctor Toron e un om extraordinar ce trateaza pe toata lumea la fel,nu conteaza ca au bani s-au nu,o persoana cu un suflet mare,daca nu era asa, eu azi poate nu mai puteam sa mai scriu aceste randuri si pe aceasta cale ii multumesc….mult succes domnule doctor…

  5. Doar astazi am avut posibilitatea de a citi articolul d-voastra, referitor la d-nul dr. Toron.
    De admirat eleganza de al intreba daca primeste cadouri….trebuia precizat daca de la PACIENZI !!!….sau se intelege , stiind cum funzioneaza sistemul acasa!!
    Cu respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here