Mâine, 27 septembrie, suntem chemați la urne. Secție de votare nouă la Buhuși

1.779

Duminică, 27 septembrie 2020, vor avea loc alegerile locale. Decalate din cauza pandemiei COVID-19, ele vor stabili componența administrațiilor locale și județele pentru următorii 4 ani.

La Buhuși vor fi deschide 12 secții de votare. Din cauza lucrărilor de modernizare de la Școala Gimnazială „Mihail Andrei”, secția de votare 188 a fost mutată în corpul B al Liceului Teoretic „Ion Borcea” (fosta școală profesională).

Pentru funcția de primar al orașului Buhuși se luptă 7 candidați: Vasile Zaharia (PSD), Florin Diaconu (PNL), Ionel Turcea (Pro România), Cristian Cojocaru (ALDE), Doru Vinca (PMP), Daniel Rezmireș(AD) și Sorin Buric (independent).

Pentru cele 19 locuri din Consiiul Local Buhuși sunt în cursă 9 formațiuni și alianțe politice: PSD, PNL, Pro, ALDE, AD, PMP, Noua Dreaptă, USR-PLUS și Partida Romilor.

La intrarea în localul de vot va fi organizat un spațiu dedicat pentru dezinfecția mâinilor alegătorilor, dotat cu flacoane cu dezinfectant pe bază de alcool și șervețele de hârtie. Pe toată durata desfășurării activității se va asigura aerisirea localului de vot, prin menținerea deschisă a ferestrelor; în cazul în care aerisirea permanentă a localului de vot nu este posibilă, acesta va fi aerisit prin deschiderea ferestrelor cel puțin 10 minute la fiecare 2 ore. Președintele biroului electoral al secției de votare sau locțiitorul acestuia, după caz, se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în același timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here