Maidanezii din Buhusi vor fi sterilizati

4.361

catei-580x363

In urmatoarea luna, liceenii buhuseni si colegii lor, coordonati de profesoara Mariana Sava, vor organiza activitati fara precedent in zona, ca amploare si densitate/diversificare, pentru sensibilizarea opiniei publice din perspectiva protectiei câinilor, inclusiv a celor parasiti pe strada. Este in pregatire un flash mob la care vor participa sute de persoane, au inceput sa fie distribuite sute de afise si pliante care pregatesc actiunea de sterilizare a câinilor (si pisicilor), la Sala polivalenta, la inceputul lui iunie (4, 5 iunie). Activitatea este sustinuta de grupul de persoane care a sprijinit transferarea animalelor de la Gradina zoologica Buhusi in diferite campusuri care le respecta drepturile, americanca Nancy Jones, englezoaica Jane Sanderson si Aurelian Stefan, doctor veterinar, fiind coordonatorii activitatii. In România, sterilizarea unui câine costa intre 2 si 4 milioane de lei vechi. Acum, sterilizarea va fi gratuita.

România Animal Rescue – sprijinita financiar de Nancy Jones si Jane Sanderson, care au colectat bani „de la oameni obisnuiti din Marea Britanie si S.U.A.”– va asigura personalul medical si tehnica medicala necesara activitatii. Primaria Buhusi, care va pregati si spatiul necesar operatiunii de sterilizare, manifesta o deschidere fireasca pentru aceasta initiativa. Vor fi sterilizati cel putin o suta de câini din curti si de pe strazi. Nancy Jones spune: „Daca actiunea va avea succes si daca animalele sterilizate, care vor purta crotalii rosii in urechi (ceea ce le va face usor de identificat), vor fi lasate si ajutate sa convietuiasca cu locuitorii orasului – echipa Romania Animal Rescue ( Salvarea Animalelor din România) va mai apela la donatii din strainatate si va reveni; in caz contrar, vor pune capat colaborarii”. „Suntem norocosi ca ne-au ales pe noi pentru aceasta colaborare, intrucât R.A.R. lucreaza numai cu O.N.G.-uri si entitati juridice. Liceul nostru fiind insa implicat de mai mult timp in gasirea unei solutii umane pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, a fost acceptat pentru acest proiect”, a spus prof. Mariana Sava. Primarul Ionel Turcea, care s-a implicat deja in proiect, spune: „In prima sedinta a Consiliului Local vom elabora o hotarâre care va stabili necesitatea realizarii unei evidente a câinilor din gospodarii, dar si sanctiunile pentru cei care nu-i ocrotesc/ pastreaza pe câini in curti. Cetatenii trebuie sa sprijine acest efort de rezolvare a problemei maidanezilor. Au mai fost sterilizati câini in Buhusi. Acestia au fost individualizati, punându-li-se o zgarda, dar ce credeti ca s-a intâmplat? Au inceput sa fie furate zgarzile…”

Ion Fercu

7 COMENTARII

 1. 400 RON un vaccin..omorati canii si dati la de mancare la oameni amarati din Buhusi, care au 400ron pensie.Stimata doamna Mariana Sava de ce nu faceti un video clip cu amarati de oameni din Buhusi ,care veniturile lunare se duc la .apa,gunoi,gaz ,lumina,impozit si le mai raman si pentru cateva medicamente,normal antinevragic si aspirine. Vorba aia …ITI ESTE MILA DE JAVRE DECAT DE OAMENII MUSCATI DE JAVRE INSEAMNA CA ESI _ _ _ _ _ DACA VA ESTE MILA DE EI LUATI LA VOI ACASA

 2. Se fura zgarzile de la ciini… Dupa aceasta se vede la ce nivel de bunastare e adus Buhusiul de catre cei care nu le fura, pentru ca au o valoarea prea mica! Ia sa fi fost mai scumpe si sa vedem cate ar fi fost puse la gatul cainilor si cate insusite de cel care vorbeste ca s-au furat!

 3. E urata rau bagarea asta in seama a ta, mah Puiu…d-na Sava nu are nici o obligatie fata de caini sau oameni, dar ar trebui apreciat faptul ca se implica…ca sa-ti intorc vorba, la fel de bine ai putea sa iei acasa oamenii de care ti-e mila!

 4. bai colegu….Puiu…mancate-ar cainii…ia uite de unde vin banii:”””””””””România Animal Rescue – sprijinita financiar de Nancy Jones si Jane Sanderson, care au colectat bani „de la oameni obisnuiti din Marea Britanie si S.U.A.”– va asigura personalul medical si tehnica medicala necesara activitatii. “””””””””

 5. Ar fi bine daca s-ar strange cainii cu ceva vreme inainte. Asa s-ar strange toti cainii, sau destui si in ziua sterilizarii e mai usor. nu pot face totul in 2 zile, in plus, cat ar costa primaria sa tina 2-3 zile toti cainii de sterilizat din oras ? Nu asa mult.

  Sterilizarea e cea mai buna cale de a scapa de maidanezi.

  Nici nu ii omori nici nu cheltui anual. Mor natural apoi, ca tot ce e pe pamant… cand le vine vremea…

  intrebarea : in zonele gen colonie, nato, poarta fabricii, in curtile tiganilor, se vor strange ?

  Ca de acolo vin cei mai multi si se imprastie in oras…

  trebuie sa se stinga si focarele, ca altfel, e foc de paie, degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here