Maidanezii buhuşeni vor „beneficia” de eutanasiere

4.659

caini-maidanezi

La Buhuşi, persoane grăbite, altele decât medicii veterinari, au început activitatea de eutanasiere a maidanezilor chiar a doua zi de după votarea legii în Parlament.

Metoda cea mai des utilizată o reprezintă ademenirea câinilor cu pâine înmuiată în antigel. Maidanezii mor, din păcate, în chinuri. E îngrozitor… Oficial, administraţia locală va acţiona după ce legea va intra în vigoare.

„Fără educaţie civică adecvată nu vom rezolva niciodată această problemă, ne-a spus primarul Ionel Turcea. Acum, vom proceda conform prevederilor legii. Nu putem asigura adăposturi permanente, pentru a cheltui mai mult cu un maidanez decât cu o persoană aflată în localitate. Dacă am proceda altfel, ar însemna că nu suntem normali. Comunităţii umane trebuie să-i fie asigurată securitatea. Cine vrea să adopte un maidanez, trebuie să ni se adreseze în timp util.”

În acelaşi timp, primarul este deschis continuării activităţii de sterilizare a câinilor care au proprietar, activitate care, cu sprijinul unor fundaţii româneşti şi străine ar putea fi reluată în această toamnă.

În oraş, unii care sunt ataşaţi sufleteşte de maidanezi au întreprins demersuri pentru mutarea lor într-un adăpost de la Săuceşti, alţii au găsit pe la prietenii de la ţară posibilităţi de plasare/salvare a acestora.

Ion Fercu

10 COMENTARII

  1. Sa va fie rusine ! Tuturor celor ce ati dispus aceasta cruda masura si tuturor ce ati putut sa o duceti la indeplinire! Cred ca sunteti tare mandri cu totii! Am vazut cu ochii mei zilele trecute niste imagini pe care nu reusesc sa mi le scot din minte in centrul orasului…. Nu credeam ca e posibil sa ne intoarcem la primitivism, de fapt in vremurile stravechi cainii erau cei mai buni prieteni ai omului, parca asa eram invatati de mici…. Pacat! Asta e rezultatul civilizatiei oare? Cruzimea fata de animale? Ati omorat pe cei mai mici dintre catei, unul cate unul….. Va plangeti ca nu aveti bani? Hai sa fim seriosi…. Nu as vrea sa intru in alte discutii. Sunt coplesita si nu reusesc sa mai inteleg daca a fi om mai reprezinta o calitate sau a inceput pur si simplu un razboi al surzilor, sa ne facem ca facem ceva, punem in aplicare legea…..Am acasa trei caini luati de pe strada si nu pot decat sa mai gandesc ca ei sunt salvati…. Dar restul? Sunt condamnati ……..

  2. Draga doamna daca tot esti iubitoare de caini de ce nu i-i aduni pe toti acasa la dumneata si ai grija de ei . Ce beneficiu ai de pe urma unui caine? Consumi carne ce pui ,vita porc .?Daca stii ca ai vre-un beficiu de pe urma cainilor maidanezi sa-mi spui si mie.\

  3. Sa inteleleg domnule George ca sunteti din categoria celor care traiesc doar pentru a manca? Sau nu faceti nimic in viata fara a avea un beneficiu? Cred ca aveti o viata foarte trista in conditiile astea. Din pacate daca noi oamenii am vedea lucrurile cu alti ochi, daca am sti sa apreciem tot ce avem in jurul nostru, tot ce inseamna viata, cred ca nu am mai fi atat de napastuiti. Din lucruri marunte avem multe de invatat, nu trebuie sa urmarim doar beneficii.

  4. Are perfecta dreptate d-na Damian Din pacate majoritatea romanilor s-au intors la primitivism De asta traim cum traim Iar dupa felul cum gandeste d-nul George, cred ca nici el nu a adus societatii mai mult beneficiu decat un caine ,fie el si comunitar Ar trebui sa mearga undeva intr-un codru indepartat ,sa locuiasca acolo cativa ani buni si poate asa va invata de la animale ce inseamna respectul fata de tot ce ne inconjoara Cred ca intr-adevar trebuie sa fie foarte trist sa traiesti numai ca sa mananci

  5. La mine la bloc am 4 caini…Aciuati pe aici de nu se stie unde. Locatarii le dau mancare …drept recunostinta, au ramas aici. Nu m-au deranjat…sint si ei fiinte, lasa-i sa traiasca. Sotia e mai fricoasa…cand vine acasa de la serviciu ma suna sa ies in fata blocului sa o insotesc. A venit si soacra acum cateva zile la mine … mai sa o rupa cainii …nu era localnica, nu le-a dat mancare, nu avea ce cauta. Mentionez ca soacra-mea e o fiintza la locul ei, nu i-a provocat, nu le-a facut nimic rau.
    Doamna Damian, va rog frumos, imi spuneti si mie o solutie . o rezolvare pe care o vedeti dumneavoastra ? Oare trebuie sa imi insotesc sotia de la munca pe vecie si trebuie sa nu ma mai vad cu soacra ?

  6. Toti maidanezii din romania trebuie sa beneficieze de acest tratament conform legi 258/2013 . Momentan normele de aplicare a legi au fost suspendate dar incepend cu data 26-11-2016 legea reintra in vigoare si astept ca primariile din romania sa inceapa eutanasierea maidanezilor si intrarea in normalitate cit mai curind ca sunt satul de toate crimele si atrocitatile facute de maidanezii criminali din romania .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here