Lucrările de la Buhuși: Un pas înainte, doi înapoi

5.238

Toți locuitorii străzii Tudor Vladimirescu au tresărit de încredere când au văzut, săptămâna trecută, muncitori pe șantierul din cartierul lor. Încredere că oricât de încet se mișcă lucrurile, măcar să se miște.

Gospodarii din imaginile de mai jos s-au bucurat mai tare decât ceilalți. De ce? Odată cu reînceperea lucrărilor s-au pomenit cu o movilă de prundiș la poartă. Și-au dat seama că parcă ar avea și ei nevoie prin curte. Vorba aia, ziua în amiaza mare!

prundis

nisip1

nisip2

Iar la final, ingenios, femeia netezește movila ca să nu se cunoască.

nisip3

Putem spune liniști că materiale de construcții au fost furate, sau vândute chiar de muncitori, de pe toate șantierele din Buhuși și, probabil, de pe toate șantierele din România. Blocurilor ANL, de exemplu, le cade tencuiala după doar un an de la darea în folosință  pentru că, cel mai probabil, au avut și alții de tencuit case și n-a ajuns materialul. Și câte și mai câte…

13 COMENTARII

 1. Ar trebui sesizata politia. E furt! Uite de asta ajung apartamentele ANL cu mult peste 20.000 €. Majoritatea localnicilor din zona si-au turnat trotuare in curte,si-au izoloat casele ba chiar unii si-au pus gresie in baie „de aia albastra ca la ANL“. Se zice ca pretul acestor apartamente ar cuprinde doar mana de lucru si materialele ca sunt locuinte date de stat.

 2. Si mai putem adauga ca toate ‘santierele din Buhusi’ au si sefi de echipa, ori ingineri, care sunt organizatori si chiar partasi de cele mai multe ori la furturi. Trebuia sa puna paznic la prundis, sau sa aduca numai cat trebuie, ca sa nu dea prilej ‘hotilor’. Iar gresia de la ANL, daca a fost vanduta catre vecini, cu siguranta a facut-o tot vreun sef de echipa, ca sa nu mai spun ca santierul ANL a avut si paza cu personal calificat. Deci, hotia e la ea acasa..la ANL mai ales

 3. ….
  Dar daca femeia o fi luat niste nisip ca sa mai acopere din mizeria produsa de lucrarile ultraperformante facute in zona ?… S-o fi saturat de glodul lasat in urma lucrarilor facute de mantuiala.

  Poze la gropile si mizeria de pe strazile aflate in constructie de ani de zile… e posibil de facut si prezentat sau.. alea nu se vad ? Ati gasit vinovatul orasului =)).

  Ati vazut si mizeria de la portile oamenilor facuta in urma lucrarilor ?.. sau nu ?.. despre asta nicio vorba… si nicio poza ca da se lucreaza Pe Surse Doar.

  Ce sa zic.. ati gasit miezul problemei. O fi luat cateva galeti de nisip… dar camioanele … care trebuie sa vina si termine odata lucrarea aia .. pe cand?

  Am vazut ca se propune o HCL de imprumutare a orasului cu o suma imensa.. platibila in ….. xxxx ani. Va dati seama cu cat vor creste taxele si impozilete locale sa se acopere imprumutul si dobanzile .. oare se va lucra in acelasi fel ?

  Spuneti de blocurile ANL…. ca le cade tencuiala…. cat va fi garantata lucrarea dupa finalizarea ei… cred ca tot vren an =)).

 4. Daniel Rezmires, impartasesc aceiasi opinie cu tine si cred ca este vorba de o diversiune fata de adevarata situatie grava pe care actuala conducere a primariei o pregateste: un imprumut de 120 miliarde de lei vechi pentru un termen de rambursare de 30 de ani, iar primii 3 ani termen de gratie, fara rambursare, sa-i poata cheltui in liniste! Si asa ne vor vinde viitorul si vor pune taxe si pe caii verzi de pe pereti ca sa-l poata plati.
  Cica vor sa reabiliteze 8 strazi !!!!! Pai, ei n-au facut nici jumatate in 15 ani de administratie si , deodata, au devenit gospodari !!!! SERIOS ???

 5. Domnule Romeo Andries-dumneata vorbesti de gospodari? Dumneata si firma care ai condus-o ai construit strazi la Racova ,ai luat o caruta de bani dar ai facut treaba pe jumatate. Ai facut o strada cu santuri pe ambele parti dar fara podete sau cai de acces spre intrarile in curte. Au fost case blocate cu batrani, masini fara posibilitate de iesire din curti. Ce fel de reabilitare este asta? Iar banii i-ai cheltuit inliniste?

 6. Domnule Bibi , nu il cunosc pe D-nul Andries dar atat timp cat nu cunosti ce a cuprins Caietul de Sarcini ,Proiectul Tehnic nu putem acuza pe nimeni .

 7. Merita Detentie pe VIATZA ce-i ce au furat o Roaba de Balastru…Chiar nu va este Rusine… ??? Dar ce-i ce au FURAT ORASUL asta de la Revolutie pana in Prezent…ce a-r trebuii sa le facem…Sa-i IMPUSCAM …??? Eu zic sa-i votam in continuare ca merita pe deplin. ;)) RUSINE.

 8. @florin E adevarat ca in caietul de sarcini nu scrie de calitatea de a fi gospodar,dar dar mi se pare ca nu este corect sa critici pe altii cand el este ,,gospodar ” numai pentru buzunarul lui.

 9. voi ati vazut casa lu’ ala ce a luat nisip? cade jos de sarac ce e omu si voi sariri pe el. singurii ce au facut treaba in zona e cel ce se ocupa de scari. le termina la termen. restu au furat banii de lucrare, au angajat numai prosti pe bani putini si acu cica e gresit proiectu si bani nu sunt. nu zice nimeni ca nu se va termina zona de jos. am fost jos si nu am vazut pe nimeni sa lucreze. gata banii. gata lucrare si asa prost facuta. a devenit un jeg orasu asta… numai murdarie si glod. si la blagesti sunt strazile asfalate. nu are sens sa mai zicem rusine celor ce fura ca nu au simt. dar li se vor intoarce si vine acusi dna peste ei. uniunea da bani si daca nu se face lucrarea cu banii primiti tre sa se dea inapoi sau vinde primaria zone din oras si ghici cui… ca sa achite. e groasa. de aia se imprumuta de bani nu de alta. asa se scot inca o data. pana cand? pana vine protvu in poarta si face un reportaj. atunci sesizare. sunati la protv si antene… daca vreyi o rezolvare.asa poate fac strada. altfel nu.

 10. incep. cine zice ca termina? si ce are treaba glodu de la nato cu eminescu? bine ca este lumina in poarta in padure. dar de ce nu sterg tiganii de la nato cand se c**a pe tucului ? ar trebui camere acolo si amenzi! pe tucului sunt c**ati pe multe trepte. cei de la nato care lucreaza la primarie sa curete si scarile. si nu ar strica 2 pancarde unde sa scrie: nu va mai c**ati ca luati amenda 200 roni? dw ce nu se iau masuri. e o rusine sa urci tucului printre c**ati! camere si amenzi, in mama lor de c**aciosi. si nu dati vina numai pe tigani! in fata mea un roman de 50 de ani se p**a pe scari pana l-am vazut. panou, camere si de forma. amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here