Locul 1 la faza județeană pentru SVSU Buhuși

7.891

svsu buhusi 3

În perioada 10 – 13 iunie, în municipiul Bacău și orașul Târgu Ocna s-a desfășurat faza zonală a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. În cele patru zile de competiție la linia de start s-au alinia 68 de echipe, de la tot atâtea servicii voluntare pentru situații de urgență. Pentru a putea participa la concurs, loturile serviciilor voluntare au avut în componenţă un antrenor (şeful serviciului), opt concurenţi şi două rezerve, care au calitatea de angajat sau voluntar în serviciul din care fac parte.

Echipajele participante și-au demonstrat măiestria la probele: pista cu obstacole pe 100 m, ştafetă 4×100 m și dispozitivul de intervenţie.

În urma desfășurării probelor de concurs la faza zonală, clasamentul a fost următorul:

Zona 1: Locul I – SVSU Colonești; Locul II – SVSU Lipova; Locul III – SVSU Odobești.

Zona 2: Locul I – SVSU Buhuși; Locul II – SVSU Hemeiuș; Locul III – SVSU Parincea.

Zona 3: Locul I – SVSU Dărmănești; Locul II – SVSU Berești Tazlău; Locul III – SVSU Dofteana.

Zona 4: Locul I – SVSU Berzunți; Locul II – SVSU Livezi; Locul III – SVSU Bârsănești.

Pe data de 15 iunie, în orașul Târgu Ocna s-a desfășurat etapa județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. La această etapa au participat loturile clasate pe primele două trepte ale podiumului la etapele zonale.

Echipajul SVSU Buhuși s-a clasat pe primul loc din cele opt echipe calificate la această fază. Pompierii buhușeni vor reprezenta județul Bacău la faza interjudețeană.

svsu buhusi

svsu buhusi2

Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Organizarea şi desfăşurarea concursurilor au fost asigurate de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here