Locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din fonduri europene nerambursabile – PNRR

1.257

Primarul Vasile Zaharia a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru un proiect în valoare de 4 milioane de euro din fonduri europene pentru construirea unor locuințe pentru tineri și pentru specialiști din sănătate și învățământ. 

Ansamblul de locuințe, cel puțin 25 de unități locative, va fi construit în zona fostei livezi, pe strada Stadionului. Intenția, conform comunicatului, este să schimbe total fața zonei.

„Clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic, respectându-se conceptul nZEB privind imobilele al căror consum de energie este aproape egal cu zero. Imobilele nZEB (Nearly zero-emission building) au o performanță energetică foarte ridicată, necesarul de energie provenind într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.se arată în comunicatul primarului Zaharia.

Fosta livadă are 6 hectare și se află în proprietatea Statului Român, dar a fost dată în administrare Orașului Buhuși prin HG 716 / 2012, cu destinație precisă – construire locuințe. La momentul respectiv, în 2012, în Nota de fundamentare ce a stat la baza acestei Hotărâri de Guvern, s-a specificat faptul că prin preluarea Terenului „Livadă” Consiliul Local Buhuşi va rezolva două probleme deosebite cu care se confruntă în prezent, şi anume: mutarea Târgului Săptămânal, zona oferind condiții optime pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi, precum şi construirea de locuințe sociale în cadrul programelor naţionale de construire locuinţe, sau parcelarea terenului şi acordarea tinerilor a câte unei suprafeţe de 500 mp în vederea construirii de locuinţe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here