Lista celor 48 a trecut prin Consiliul Local

5.389

Luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Buhuși, aleșii locali au aprobat lista celor 48 de persoane care vor primi, spre închiriere, locuințe ANL.

VEZI LISTA FINALĂ

“Suntem foarte aproape de repartizare. Urmează ca departamentul juridic al Primariei să să întocmească contractul de închiriere și apoi putem da cheile oamenilor. Apoi, ei își vor face contractele la utilități. Între timp se lucrează la parcare, trotuare și la aleile de acces și totul va fi gata în curând.” – a declarat pentru Buhusi.NET viceprimarul Vasile Zaharia. Înainte să se mute în locuințele noi, cele 48 de persoane acceptate își vor reactualiza adeverințele de salariu.

Locuințele ANL sunt destinate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, cu locul de muncă în raza a 50 de km de orașul Buhuși, indiferent dacă sunt căsătoriți sau nu.

Reamintim că blocurile ANL de la Buhuși cuprind 12 apartamente cu trei camere, 30 de apartamente cu două camere și 6 garsoniere. Fiecare locuință are repartizată și o boxă în subsol. Acestea vor fi repartizate în funcție de numărul de membri ai familiei.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a stabilit că valoarea de înlocuire pe metru pătrat este de 326 euro, prețul find cu 85 de euro mai mic față de anul 2012, când a fost de 411 euro/mp. Chiriașii ANL vor putea solicita cumpararea locuinței după un an de chirie neîntreruptă. Astfel, prețul unui apartament cu 2 camere, cu o suprafață de 50 mp ar putea costa, la Buhuși, aproximativ 16500 euro. Prețul chiriei / mp nu este, încă, stabilit pentru locuințele de la Buhuși și acesta este calculat în funcție de valoarea investiției.

2 COMENTARII

  1. va lungiti cu datul cheilor parca ni le-ati da degeaba….tot noi platim chirie utilitati si restul.dati domne cheile odata terminati de asfaltat tot atat va lungiti….vor si oamenii sa se mute se asteapta de ani buni..dar ce va pasa daca voi aveti casa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here