Licitație pentru modernizarea fostului Cinematograf „Victoria” este în desfășurare. Lucrările vor fi finalizate anul viitor

1.435

Fostul Cinematograf „Victoria” este parte a celui mai mare proiect finanțat din fonduri europene in istorie, proiect intitulat „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Buhuși prin investiții în spații publice și în servicii socio-educative-recreative” cod SMIS 125753. Contractul de finanțarea a fost semnat în februarie 2021, iar valoarea lui este de 5 milioane de euro. 

Obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:
  • Modernizarea Cinematografului „Victoria” și transformarea lui în Centru Educațional Multifuncțional;
  • Modernizarea Parcului Central și a Parcului Dendrologic;
  • Modernizarea străzilor Mihai Viteazul și Ion Ionescu de la Brad (1,1 km de sistem rutier, rețea de canalizare, rețea de apă potabilă, sistem de iluminat și supraveghere video).

La începutul lunii martie, Primăria Buhuși a lansat licitația pentru execuția primei părți, modernizarea și extinderea fostului cinematograf și transformarea lui în Centru Educațional Multifuncțional.

Potrivit unei postări a primarului Vasile Zaharia, locația va avea săli pentru diferite activități educaționale, dar și o sală de proiecție, cu scenă și cu 171 de locuri, în locul vechii săli de cinema. Termenul de depunere al ofertelor este 24 martie 2022, iar toate lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2023.
În zilele următoare vor fi lansate și licitațiile pentru modernizarea celor două parcuri, precum și pentru reabilitarea străzilor Mihai Viteazul și Ion Ionescu de la Brad, parte a aceluiași proiect ambițios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here