Liceenii buhuseni i-au ostracizat pe politicieni in agora greceasca

2.904

liceeni-buhuseni-in-Grecia-

Timp de o saptamâna, in Atena, la 1st Vocational School of Aghioi Anargiroi, 12 liceeni buhuseni, insotiti de profesorii Oana-Maria Andrei (coordonator), Andreea-Stefania Cojocaru, Mihaela Rugina si Mihai Bulete, au participat la reuniunea proiectului multilateral Comenius, criticART- Young Artists in Emergency, unde s-au intâlnit cu elevi si profesori din Austria, Germania, Spania, Turcia, Italia, Grecia.

Atelierele de lucru au fost foarte interesante. In atelierul RECICLED ART au fost realizate obiecte artistice din materiale reciclate: bijuterii, tablouri, accesorii, lucrari decorative.

LIGHT AND ART a fost atelierul in care jocurile de umbre si iluminarea obiectelor create i-au cucerit pe participanti.

In atelierul METAL SCULPTURE au fost realizate sculpturi din resturi de masini. N-au lipsit expozitiile cu lucrarile realizate, spectacolele in care dansul grecesc, prin elevi si profesionisti, au cucerit inimile tuturor.

In Atena au fost vizitate: Acropole, Plaka, Muzeul National de Arheologie, Pnyka. La Pnyka, intr-o straveche agora, participantii au organizat un atelier de democratie si cetatenie activa. Fiecare participant a fost invitat sa exileze, prin ostracizare, un tip de politician (populist, cinic, autoritar etc), prin inscriptionarea numelui sau pe placi de ceramica. In afara Atenei au fost vizitate: templul lui Poseidon din Sounio si orasul Lavrio, cetatea Miccene, teatrul lui Dionissos din Epidavros, orasul Nafplio.

„Organizarea a fost impecabila: foarte multa munca, disponibilitate pentru creativitate. Elevii nostri au fost remarcati prin bun simt si atitudine, inventivitate, implicare, talent, dar si prin felul in care au interactionat.” – prof. Oana-Maria Andrei, coordonatorul român al proiectului

Ion Fercu

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru initiativa si pentru participare ! Avem, datorita voua tinerilor , satisfactii si sperante. Cit despre ostracizare cred ca ar trebui sa ne predati si noua o lectie, cine stie poate ne ajuta. Am scapa cel putin de amorteala asta civica in care ne cufundam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here