Liceenii borceni au tinuta personalizata

11.135

Au discutat luni întregi. Au vorbit despre „tirania uniformei si uniformizarii”, despre „pericolul sablonizarii, masificarii”, au facut trimitere la universul lui Orwell, dar si la brandul unor tinute de poveste ale unor colegii britanice prin care personalitatea individului este înnobilata si mai mult. Au organizat dezbateri, dar si întâlniri cu reprezentantii unor designeri vestimentari. Au creat ei însisi propriile modele. Au votat, au reluat votul, i-au consultat pe parinti, pentru ca nu sunt titulari de tescherea, si în cele din urma au ales. În avanposturi sunt novicii de la socio-umane, diriguiti de tânara profesoara Daniela Pascariu, dar si de tânara mamica Liliana Teslaru. Domnisoarele au camasa cu o croiala îndrazneata, cabrata, de „culoare verde crud, verde-smarald”. Personalizate si cu emblema scolii, „îmblânzite” elevat cu o cravata neagra, camasile sunt asortate cu blugi moderni, de culoare… „spre albastru”. Baietii au acelasi tip de camasa (dar necabrata…), aceeasi cravata, blugi asemanatori. Pentru primavara/vara/toamna, domnisoarele si-au pregatit ciorapi verzi, în ton asortat la camasa, fusta în carouri, culoare predominant neagra. O firma bucuresteana a fost aleasa elevilor pentru realizarea acestei tinute. Pretul a fost negociat ca la vremuri de criza. Confortul este maxim. Va face aceasta tinuta si… istorie? Aceasta-i întrebarea… Liceenii Colegiului „Ion Borcea” Buhusi ofera un raspuns optimist.

Ion Fercu – desteptarea.ro

12 COMENTARII

  1. ce vorbiti ma aiurea? asta e tinuta doar uneia din clasele din liceu…adika 9b..nu vb aiurea k sa nu creada lumea k e uniforma in tot liceul..doar clasa asta are si atat..nici nu se vor mai face de acum…;)

  2. corneliu zelea codreanu a dispus ,din ceruri,revigorarea si revitalizarea miscarii legionare.

    am glumit. dar avand dreptul la libera exprimare,nu gasesc aceasta tinuta decat fara gust.nu as insista ca,copilul meu,sa imbrace asa ceva doar ca vrea profesoara cutare sau diriginta.nu o luati in nume de rau.este doar o parere.

  3. E o idee si un bun început ca to?i sa poarte! orice liceu de prestigiu din lume are propriile uniforme,dar asta nu inseamna doar camasa si cravata!

  4. Ce lume invidioasa:))….stiti cv chiar nu ne intereseaza parerile voastre :-j important e sa ne placa noua….SI inca ceva…( nu am fost obligati de  doamna diriginta sa purtam aceasta uniforma ……)Noi am fost de acord !!!…veeerdeee:X

    CLS 9B…ce’a mai frumoasa si unita clasa:x

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here