Let’s do it Romania, din nou la Buhusi

4.444

De sâmbata, 24 septembrie 2011, România va fi mai curata. Cum? Datorita campaniei nationale de curatenie generala, Let’s do it, Romania! care s-a desfasurat si anul acesta la Buhusi gratie elevilor de la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi. Mânati de dorinta îndeplinirii unui singur obiectiv si anume strângerea materialelor reciclabile din oras, borcenii s-au strâns într-un numar mare nerabdatori de a da o mâna de ajutor. Îndrumati de doamnele profesoare Camelia Bârladeanu si Camelia Tânculescu, tinerii au pornit încrezatori spre zona Bodestiului, acolo unde le-a fost pusa la încercare priceperea si sârguinta.
„Cu toate ca vremea a fost închisa, acest lucru nu m-a descurajat deloc. Împreuna cu colegii mei am adunat zeci de saci cu materiale reciclabile : hârtie, pet-uri de aluminiu si plastic mai ales, într-un timp foarte scurt. Vrem însa sa atragem atentia cetatenilor buhuseni (care, din comoditate prefera sa arunce aici gunoiul decât în locurile special amenajate) sa devina mai responsabili si sa arunce deseurile acolo unde trebuie. Ar fi pacat sa revenim peste câteva saptamâni si sa vedem ca deseurile s-au adunat la loc, pentru ca ar fi pacat de munca voluntara a elevilor care au venit din timpul lor liber”, declara eleva Costea Roxana Mihaela, participanta la campanie.

Liceeni i au fost ajutati din partea Primariei Buhusi de doamna Simona Maftei de la compartimentul „Protectia mediului” care le-a asigurat tinerilor saci menajeri si manusi de unica folosinta. Siguranta întâi!

„Acesta este al doilea an în care particip la aceasta campanie împreuna cu clasa. Consider ca proiectul este foarte educativ si cu siguranta ca ne vom înscrie si la anul când speram ca vom mobliza nu numai elevi, ci si cetateni ai orasului.” declara doamna profesoara Camelia Bârladeanu.
Vor reusi buhusenii sa mentina curatenia sau peste câteva saptamâni vor fi altele la loc? O întrebare care ramâne deocamdata fara raspuns…

Articol realizat de Costea Roxana Mihaela clasa a XI-a D
Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi

11 COMENTARII

 1. “Vor reusi buhusenii sa mentina curatenia sau peste câteva saptamâni vor fi altele la loc? O întrebare care ramâne deocamdata fara raspuns…”

  Vreti raspuns la intrebarea aceasta? Iesiti dimineata la 6 jumatate, vedeti trotuarele de pe Republicii umplute de coji de seminte de cu seara de catre tineretul iesit sa se aeriseasca si veti avea raspuns la aceasta intrebare.

 2. Felicitari elevilor care au participat la actiune….

  In schimb nu stiu de ce trebuie ei sa faca curatenie…. nu exista firme specializate – platite din bani publici… care sa se ocupe de curatenie in oras ?

  De ce sa se murdareasca niste copii pe maini cand trebuie sa se murdareasca.. cei platiti pentru asaceva. Le-au fost asigurate copiilor materiale de dezinfectare dupa ce au terminat activitatea ce colectare a deseurilor?.

  Pentru ca nu isi fac unii treaba… riscati sanatatea copiilor … care fac munca voluntara in mod organizat? Dumneavoastra credeti ca elevii sunt “manati de dorinta de a strange gunoaie” ?

  Inca odata felicitari copiilor…

 3. @ Daniel Rezmires: “De ce sa se murdareasca niste copii pe maini cand trebuie sa se murdareasca…”
  TREBUIE sa vina altcineva sa adune gunoaiele noastre? De cand TREBUIE, domnule Rezmires? Cei ce sunt platiti, domnule Rezmires, sunt platiti sa ridice gunoaiele din locurile special amenajate pentru depozitare. Partea cu neinsiratul mizeriei peste tot se invata de mici. Acesta fiind unul din considerentele pentru care copii au fost scosi la o astfel de activitate. Pentru ca se spera ca, muncind odata sa adune ceea ce altul a aruncat la intamplare, il va determina pe copil sa gandeasca de doua ori inainte de a arunca punga de la chipsuri pe jos.
  Din pacate cojile de seminte si faptul ca actiunea are loc an de an in Bodesti demonstreaza ca mare lucru nu ramane in memoria noastra.

  • Exista mai multi oameni care sunt platiti din bani publici sa mature.. nu credeti.. verificati. Sunt oameni care iau ajutor social… si pot presta activitate in folosul comunitatii – inclusiv stransul gunoaielor pe care cei necivilizati le arunca pe unde apuca…. asta e realitatea … restu sunt SF-uri. Exista un sistem de monitorizare video… care ar trebui sa functioneze… sa-i filmeze pe cei care arunca.. si sa-i sanctioneze…. sau s-au stricat camerele de supraveghere ? De ce sa puneti niste copii sa stranga gonoaiele altora ?
   Va ganditi ca elevii care participa la astfel de actiuni se pot imbolnavi ?… le platiti dumneavoastra medicamentele ?…
   Ia priviti dumneavoastra cu atentie DSCF0757.jpg si sa imi spuneti daca domnisoara care a dus mana in dreptul fetei .. nu a apropiat o manusa murdara de fata… sau perfect steriala.. daca asa credeti dumneavoastra…. Nu se poate imbolnavi ?.. Nu credeti ca ar trebui si dumneavoastra sa faceti o proba… sa vedeti ce se poate intampla … Dupa ce veti lua o micoza ceva…. sa vad ce veti comenta…… nu am pus eu poza aia pe site. Si chiar daca nu era pe site.. aceasta imagine … va garantez ca asa s-ar intampla… Stiu ce vorbesc… am si eu absolvite cursuri de DPPD… probabil ca si dumneavoastra.. si stiu cum reactioneaza grupurile.
   Fiind o actiune de o asmenea amploare… dupa atata munca.. au luat cumva si masa ?.

   Cand au plecat de la actiune.. le-ati asugurat apa si sapun ca se se spele pe maini ?

   Va recomand sa ganditi preventiv… si sa nu va jucati cu sanatatea altora… chiar daca ideea este una foarte buna… de a face curat.

 4. Aveti dreptate d_le Rezmires.D_na sau d_soara Oana este atotstiutoare.Ar trebui sa verifice noaptea dupa orele 23 sa vada cine sunt cei de pe Republicii care arunca seminte dar isi mai fac si necesitatile fiziologice.Apropo d_na Oana:al d_voastra reputat domn Andries de la firma Roan invest s.r.l. a spus ca_mi reface lucrarea de la fatada blocului dar sa_mi retrag plangerea.Acest lucru spune totul in privinta asa zise-i reputatii a d_lui Andries

 5. Se pare ca dl Gelu stie mai multe despre subiect decat autotstiutoarea daca stie pana si ora la care se intampla.

  Dl Rezmires, asta v-a invatat pe dvs la cursul de DPPD? Sa urati oamenilor sa se imbolnaveasca?
  Eu n-am nici o treaba nici cu aruncatul gunoaielor, nici cu solicitatul copiilor, nici cu hranitul lor. Sunt un simplu locuitor al orasului ce a sesizat ca ne place sa aruncam orice oriunde si apoi sa strigam ca nu vine nimeni in urma noastra sa curate. Dvs. in schimb aveti pretentia unui om ce conduce o organizatie si se doreste in fruntea comunitatii. Cum de nu v-a venit ideea de a lua legatura cu cei ce au coordonat evenimentul si de a le da informatiile necesare protejarii copiilor? De ce nu a oferit organizatia o masa? De ce nu ati oferit dvs o sticla cu apa? Poate daca ati fi gandit preventiv… Ar fi fost o palma data celor pe care acum ii criticati. Ati fi putut arata ca se poate si altfel.

  • Buna ziua. Va zic… ca prin orice mijloace trebuie sa preveniti .. cei care organizeaza actiuni… sa se imbolnaveasca copii.. si sa fie feriti de gunoaie. Spun ca probabil copii au si mancat cateceva.. cu mainile murdare. Ati vazut imaginea la care am facut referire ?
   Stiti ce inseamna DPPD ?… Cei care pun copii sa faca actiuni de acest tip ar trebui sa fie cu picioarele pe pamant. Daca presupunem ca va voi face parte din conducerea comnitatii… voi fi total impotriva unor astfel de actiuni.. si voi impune respectarea legislatiei .. atat si nimic mai mult.

   Daca sustineti o astfel de actiune.. este ca si cum ati trimite copii dumneavoastra sa curete pe langa lada de gunoi… eu nu fac asa ceva .. in scop educativ… daca dumneavoastra considerati ca e necesar si educativ puteti sa o faceti.. nu aveti decat.
   Toate cele bune.

 6. Pt.Oana: lucrez de 20 de ani in mun.Bacau si uneori ajung in buhusi dupa orele 23 si vad cam ce se intampla pe B_ul. republicii.Sunteti cumva fiica d_lui Turcea primarul Or.?(sat) buhusi? stiu ca d_l turcea are o fiica care se numeste Oana.daca este asa ,pacat, credeam ca macar odraslele dansului sunt cu picioarele pe pamant si vad realitatea din Or.? buhusi.Apropo:cum se face de in fiecare zi la noul complex de la Runc se afla masina primariei?Oare primaria detine actiuni la firma Eficient srl? Toate cele bune si noapte buna.

  • Buna ziua.

   Am o rugaminte… hai sa nu ne referim la persoane… indiferent cum le cheama…ci sa vedem doar situatia in ansamblu.. Cred ca indiferent cine este Oana (fata domnului primar) sau o alta persoana cu acelasi nume… in cazul de fata.. nu este onest sa fie luate asa.. Cei din conducerea orasului care fac trasnai… trebuie atentionati…dar sa nu facem referire la rude sau ceva asemenator…

   Doamna sau domnisoara Oana.. si-a exprimat un punct de vedere… eu am o alta viziune asupra problemei in cauza… si prin discutii civilizate se poate gasi o solutie.. presupunand ca o va lua cineva in seama.

   Si ai mei cei din PDL sunt foarte bucurosi de rezultatele actiunii la nivel national.. insa eu nu sunt deacord cu astfel de actiuni… nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie identica in gandire. Fiecare cu argumentele lui…

   Sa vedem problemele reale .. si sa incercam sa gasim solutii pentru rezolvarea unora din ele.

   Apropo de masina.. poate e un “parteneriat public – privat”…=))

   Toate cele bune

  • “Cine nu e cu mine e impotriva mea”, dl. Gelu? :)) Daca tot nu gandeste ca mine, ia s-o desfiintez putin!?… De asta se ajunge sa nu mai discute nimeni cu adevarat problemele orasului, pentru ca de la ele pana la atac la persoana e mai putin de un pas.
   Din fericire dl. Rezmires stie sa poarte o discutie, fie ea si in contradictoriu, aducand argumente in sprijinul opiniilor sale, argumente care, de aceasta data, au reusit sa ma faca sa vad problema si din alt punct de vedere.
   Nu inteleg ce cauta Oana Turcea in aceasta ecuatie (nici ce cauta dl. Andries la acest subiect), cum nu inteleg nici legatura dintre Oana si masina primariei. Si nu, nu sunt fiica edilului. M-a fericit Dumnezeu cu alti parinti 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here