Let’s do it, România! si la Buhusi

6.661
Sâmbata, 25 septembrie a fost declarata Ziua Curateniei Nationale. Datorita campaniei Let’s Do It, Romania! a fost o zi deosebit de încarcata pentru toata Romania. Cu o participare de peste 150000 de voluntari pe tot teritoriul tarii s-au adunat peste 6500 de mormane de gunoi.
La campanie s-au alaturat si elevii buhuseni de la Colegiul Tehnic „Ion Borcea”. Colectivele claselor a X-a D si a XII-a D, îndrumati de doamnele profesoare Camelia Bârladeanu si Camelia Tânculescu au raspuns cu promptitudine apelului voluntar într-un numar mare. În parteneriat cu Primaria Buhusi, compartiment Protectia mediului,elevii au primit manusi si saci menajeri reusind sa curete de deseuri suprafete importante,în special zona Dealului Buhusi-ului (Fostul CAP).
Timp  de câteva ore,voluntarii au reusit sa adune peste 40 de saci menajeri plini cu sticle de plastic, pet-uri, carton, cauciuc, polistiren etc. Exemplul elevilor a fost urmat si de o brigada a politiei din Bacau, care s-a alaturat grupului pentru a da o mâna de ajutor.

„Noi am venit astazi încrezatori si plini de entuziasm sa strângem cât mai multe deseuri. Vrem însa sa atragem atentia cetatenilor buhuseni (care,din comoditate prefera sa arunce aici gunoiul decât în locurile special amenajate) sa devina mai responsabili si sa arunce deseurile acolo unde trebuie. Cu toate ca noi am venit astazi din timpul nostru liber,am dobândit o experienta grozava,am devenit mai uniti si ne-am distrat. Speram sa se mentina pe cât posibil curatenia, pentru ca ar fi pacat de efortul depus aici”, declara Roxana Costea, eleva în clasa a X-a D

„Noi am aflat de campanie de pe posturile de televiziune si de pe site-ul oficial al campaniei. Ne-am înscris la activitate nu ca si cum ar fi o corvoada, ci pur si simplu ca pe o activitate benefica pentru noi toti. Consider ca proiectul este foarte educativ si chiar daca este prima data când particip, sunt sigura ca si la anul vom participa mai multi cu mare drag”, a declarat doamna profesoara Camelia Bârladeanu.

Vor reusi buhusenii sa mentina curatenia sau peste câteva saptamâni vor fi altele la loc? O întrebare care ramâne deocamdata fara raspuns…
Roxana Costea
Clasa a X-a D, Colegiul Tehnic “Ion Borcea” Buhusi

4 COMENTARII

  1. Atat initiativa cat si rezultatele dovedesc un model frumos de urmat. Felicitari tuturor celor ce s-au implicat 🙂 Imi inchipui cata munca a fost acolo, sa speram ca se va si pastra si oamenii pot intelege ca e mai simplu sa pastrezi un gunoi pentru un cos special amenajat, demonstrand astfel respect fata de comunitate si fata de sine 🙂 🙂 🙂 … RESPECT!

  2. ce-i drept nu afost o zi atat de usoara..in primul rand erau multe gunoaie care trebuiau starnse..munaca elevilor de la Colegiul Tehnic “ION BORCEA” a dat roade dar acum sa vedem daca si ceteteni orasului Buhusi ne vor aprecia munca noastra prin A NU MAI ARUNCA GUNOAIE PE UNDE APUCA!!!!!!!!!!
    Am fost o echipa minunata si foarte harnica:D
    Mult respect echipei mele si liderului nostru!!!

  3. Ca si participant al activitatii eu cred ca a fost ceva distractiv strangerea gunoiaelor si cred ca este un exemplu bun pentru cetatenii din Buhusi sa nu mai arunce gunoaiele peste tot ci doar in locurile amenanjate special. 🙂 si sper sa se mai organizeze astfel de activitati Bravo elevii si profesorii Colegiului Tehnic Ion Borcea!!!:):)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here