Locurile de joacă sunt în mare suferință la Buhuși. Cauze: atitudinea unor vandali care, lăsați să-și facă mendrele, au distrus mult, lipsa preocupării de asigurare a securității, hibe ale unui proiect implementat în urmă cu puțini ani, gestionarea precară a reparațiilor care trebuiau efectuate. Prof. Oana Șiclovan, buhușeancă, lider al asociației Liber la Educație, Cultură și Sport București, lucrează deja la un proiect care ar putea prinde viață în primăvară. ,,Vom avea, ne-a spus inițiatoarea proiectului, două părți ale demersului nostru. Una va viza o donație pentru locurile de joacă (diverse echipamente din lemn: leagăn, cățărătoare, bârnă, groapă de nisip, balansoar). Cea de a doua parte a proiectului vizează redarea către natură a ceea ce am ocupat cu spațiile de joacă. Vom planta arbuști, pomi, copaci. Vom stabili, împreună cu administrația locală, locul de implementare a proiectului. După câteva discuții preliminare, luăm în calcul spații din perimetrul curților de la Școala ,,Mihai Eminescu” și Grădinița Nr. 6. Mizăm pe faptul că accesul copiilor va fi simplu, dar ne gândim că va fi asigurată și securitatea echipamentelor de joacă. Vom invita și alte instituții să se implice în acest proiect. Mă refer la Direcția Silvică, la Direcția de Protecție a Mediului, la diferite instituții buhușene. Evident, toți buhușenii pot sprijini acest proiect, inclusiv diferite firme. Avem un cont deschis la BRD: RO02BRDE445SV85845114450. Oricine vrea să colaboreze cu noi în acest sens ne poate contacta și pe adresa educatie.cultura.sport@gmail.com sau pe pagina de Facebook: Asociatia Liber la Educatie, Cultura si Sport”.
Viceprimarul buhușean Vasile Crețulescu ne-a spus:,,Vom sprijini acest proiect nu doar oferind terenul/terenurile pentru implementarea sa, ci și prin montarea instalațiilor, prin plantarea de pomi, de arbuști. Firește, sperăm ca și unele instituții și firme să participle la acest efort. Și mai sperăm că vom proteja, prin atitudinea noastră civică, mult mai mult spațiile de joacă”. Direcția Silvică va dona 60 de puieți, Direcția de Protecție a Mediului va organiza dezbateri specifice cu tinerii/copiii. Urmează semnarea contractelor de parteneriat.
Ion Fercu
Dar,niste camere de luat vederi , nu se pot monta ??? din alea care sa mearga pe Bune… la cat este Orasul de mic s-ar putea monitoriza complet . Parerea mea este,CA NU SE VREA…eu nu cred ca ar costa o avere.La cat se fura in Orasul asta…dar,noi Cetateni trebuie sa spunem ca-i bine… 🙂 si ca asa merg lucrurile …trebuie sa dureze… :)))
Petru, din cite stiu eu, Primaria a semnat deja un contract de implementare a unui sistem de monitorizare video. Dar eu nu cred ca vandalii sint principalul motiv pentru care spatiile de joaca arata astfel. Cred ca Marea Nepasare a autoritatilor locale este principalul motiv pentru cum arata spatiile de joaca cit si pentru aspectul orasului, in general.
Stim sa plantam numai pomi,altceva la Buhusi nu se mai investeste ! Dar politia locala de ce nu-si face treaba pentru care este platita, mai ales ca sunt retribuiti din banul public.
Asa cum arata in art. dl.prof.dir.I.F problema locurilor de joaca va fi rezolvata prin actiunea unei asociatii-fundatii sprijinita desigur de viceprimar .Deci dl autor ce ne sfatuiti : e bine ca pentru fiecare neajuns,problema edilitara ce trebuie rezolvata sa infiintam o fundatie,asociatie? Daca da atunci trebuie inventariata problematica edilo-gospodareasca si pentru fiecare reper identificat infiintata o asociatie
In acest fel la un numar de “probleme” egal sau mai mic dar nicidecum mai mare cu numarul a de asociatii infiintate orasul va fi ” rezolvat”
Ramane de stabilit comisia care sa faca inventarierea. Succes.
[…] http://www.buhusi.net/leac-pentru-suferinta-locurilor-de-joaca/ […]
Existenta parcurilor la Buhusi nu era o problema ! In zona garii era un parc, in zona fabricii de postav Buhusi era un parc. Si in centrul orasului este 1/2 din parc ( dar avem si fantana arteziana f. frumoasa ).
Mai fratilor voi ati vazut in orasul nostru drag…..vreu POLITIST COMUNITAR in afara de primarie??? Adica ….pe scurt….portari? cine sa ia masuri?? poate camerele care au fost amplasate in urma cu cativa ani ar trebui sa le trecem in patrimonoiu de akma!!
Excelent domnule Grigore Vasile, excelenta remarca. Un oras de fundatii si asociatii, ong uri si initiativa civica, iar alesii locali cu administrarea, cu pixul, cu zarva, cu explicatiile si cu simularea si disimularea.
Mai oameni buni, e strigator la cer. Un oras in paragina!
Pai sa-i dam zor la “treaba cu asociatiile” Cineva sa aiba initiativa infiintarii sa-i zicem ” Asociatia combaterii si prevenirii raspandirii hartoapelor pe trotuarele buhusene” Ce ti-ar fi daca ar exista vreun spray impotriva hartoapelor asa ca la tantari dar uite ca nu-i , asa ca lupta ascociatiei impotriva hartoapelor de pe trotuare va fi lunga si grea. Asociatia sa aiba un comitet,un presedinte (expert in hartoape ) cenzori ( contabilizarea ca numar si marime a hartoapelor e esentiala) si un buget inchegat care sa nu poata fi luat prin surprindere de dusmanul comun ,orasanesc ,un dusman perfid cum e hartoapa ,pentru ca ea hartoapa acum o astupi si imediat reapare .In final “Asociatia Combaterii si Prevenirii Raspandirii Hartoapelor pe Trotuarele Buhusene” va beneficia de alocatii de la bugetul local participand la consumarea acestuia ,dezvoltandu-si activitatea reusind ullterior sa penetreze impartirea si altor bugete cum ar fi cele judetene .
Lasind gluma deoparte, desi ne mai innecam amarul, promit sa ma ocup la modul serios de infintarea unei asemenea entitati juridice care sa ajute societatea in a-si exprima dorintele si de a-si cunoaste drepturile ! De altfel, demersurile au fost deja facute, e o chestiune de timp pina cind buhusenii vor avea o platforma libera de exprimare si de pe care sa-si ceara drepturile de cetateni. Daca tot nu avem monarhie la Bucuresti, de ce sa fim supusi la Buhusi ?
D-le Romeo A., venind vorba de drepturi noi cetatenii am ales democratic pe consilierii locali care au obligatii fata de acest oras si care ne reprezinta. Sarcinile incredintate trebuie sa fie in echilibru permanent stabil nu se rezuma numai la incasarea indemizatiei lunare care este si consistenta si la votarea unor drepturi numai ale lor… Dar ei fac parte din niste comisii unde au si responsabilitati . Asteptam si noi un raport de activitate a unui consilier !
Eu astept cu interes si raportul primarului.