Lansarea “Clubului femeii” la Buhusi

3.623

Vino alaturi de noi ! Avem nevoie de implicarea ta !…

Sub aceasta egida a fost lansat Clubul Femeilor la Buhusi sambata 10 martie 2012, in amfiteatrul Scolii “Mihai Eminescu” din Buhusi.

Tema de debut a activitatii Clubului a fost “2012-Anul imbatranirii active si solidaritatii intre generatii”. Pentru a aduce un plus de informatii, la acest prim eveniment au fost invitati urmatorii:

– Elena Ungureanu, reprezentant al Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau -> Situatia privind serviciile pentru persoane varstnice in Romania.

– Anca Rezmeris, medic specialist Spitalul Orasenesc Buhusi -> Persoana varstnica din punct de vedere al starii de sanatate.
– Diana Apetrei, psiholog -> Psihologul o prezenta necesara in viata varstnicilor.

Autoritatea locala, reprezentata de dl. primar Turcea a fost de acord cu incheierea unui parteneriat cu FSC Bacau prin care CL va asigura plata a doua angajate in programul de ingrijire la domiciliu, prin care 12 persoane varstnice vor putea beneficia de aceste servicii.

In preajma zilei de 29 aprilie, impreuna cu scolile vom marca Ziua Europeana a solidaritatii intre generatii. “Porti deschise pentru varsnici” – Solidaritate. Dialog intre generatii. Obiectivul este de a-i aduna laolalta pe elevi si pe varstnici pentru a deschide un dialog despre ce inseamna sa imbatranesti si despre cum tinerii si varstnicii pot colabora pentru o viata mai buna. Suntem generatia varstnicilor de maine si suntem interesate sa avem o relatie corecta cu tinerii care trebuie educati in sensul respectului si solidaritatii.- a declarat organizatorul acestui eveniment, doamna Senator Elena Mitrea.

Cadou de la presedinte –legea pivind combaterea violentei in familie

De Ziua Femeii, presedintele Traian Basescu a promulgat legea pentru combaterea violentei in familie. Parlamentul a adoptat saptamana trecuta legea care ofera protectie rapida victimelor violentei in familie, si care pedepseste aspru sotii agresori.

Statisticile arata ca in Romania se inregistreaza anual peste 11.000 de cazuri de violenta in familie. In jur de 50 de femei sunt batute zilnic de parteneri in tara noastra.

Am stabilit ca sambata 7 aprilie a.c., ora 10 sa aiba loc prima intalnire dupa constituire, data la care vom aproba programul de actiuni pentru anul in curs, ne vom alege conducerea Clubului compusa din presedinte si 5-7 vicepresedinte responsabile pe sectiuni: educatie,sanatate, s.a .- a concluzionat doamna Senator.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 COMENTARII

 1. Imi pare rau ca aceasta lansare s-a facut cu o asfel de tema….dar cred ca alegerile din 7-04-2012 va intereseaza…in rest idei bune in burduf de neinspiratie.

 2. MULTUMESC DOAMNELOR CARE AU PARTICIPAT LA INTALNIREA CLUBULUI FEMEILOR-BUHUSI,DE SAMBATA.
  DEJA S-A NASCUT IDEEA A DOUA ACTIUNI IMPORTANTE -INFORMATIVE SI DE INTERES PENTRU COMUNITATE,propuse a se desfasura in luna mai si respectiv iunie.
  IN APRILIE, IN SAPTAMANA DE DUPA 29- participam la organizarea activitatii la care ne-amangajat la prima noastra intalnire PORTI DESCHISE PENTRU SCOLI.
  Elevii si varstnicii se intalnesc pentru un dialog între generatii.
  Actiunea va fi organizata la Scoala Mihai Eminescu, prin disponibilitatea si buna vointa doamnei directoare si cadrelor didactice .
  Invitatia este lansata si altor scoli. Scolile care doresc sa faca acest proiect vor primi sustinerea noastra atat cat doresc.Se poate face si fara noi. Ideea conteaza.

  Urmatoarea noastra intalnire va avea loc pe 18 mai, la ora 18, la Harmony, intr-un cadru mai placut, de relaxare, socializare, dar si de actiune-ultimile detalii pentru activitatea din mai.
  Marturisesc ca la intalnirea de sambata AM VENIT HOTARATA SA SISTEZ ACTIVITATEA CLUBULUI PANA DUPA ALEGERI, PENTRU A RISPI BANUIALA DE… IZ ELECTORAL, iata ca nu a fost nevoie, desi toate doamnele au impartasit aceeasi idee la un moment dat.
  Discutand despre ce inseamna munca in echipa, scop, viziune, activitate civica, educatie incluziva, comunitate, probleme si participarea mea ca cetatean care vrea sa traiasca alfel, ne-am dat seama ca deja aveam subiecte, idei, dorinta de implicare.
  Multumesc doamnelor care au inteles scopul real al dorintei mele de a ne angrena in activitati utile noua si celor din jur. Cred ca implicarea noastra va demonstra pe parcurs buna intentie si-i va lamuri pe cei mai putin increzatori. Multumesc pentru prezenta si implicare. Daca vom fi si perseverente…vom avea si rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here