La Spitalul Orasenesc Buhusi a avut loc un exercitiu de evacuare si acordare de prim ajutor in cazul unui cutremur urmat de incendiu

2.262

La Spitalul Orasenesc Buhusi a vut loc un exercitiu de evacuare si acordare de prim ajutor in cazul unui cutremur urmat de incendiu , in care a fost implicat personalul angajatdin compartimentele neurologie si medicina interna cronici si membrii Serviciului voluntar pentru Situatii de Urgenta. Exercitiile de acest fel sunt organizate frecvent in institutia noastra si au drept scop pregatirea personalului pentru a face fata in cazul unei situatii reale, ne pregatim continuu pentru a putea actiona prompt si in cel mai scurt timp , daca astfel de evenimente nedorite s-ar produce.

Exercitiul care a avut loc este al doilea organizat in anul 2016 si primul de complexitate majora organizat cu implicare a doua compartimente d cu specialitati diferite din istoria recenta a institutiei. Au fost implicate toate categoriile de personal, de la infirmiere, ingrijitoare si pana la medici , care au invatat in acest fel cum trebuie actionat si cum se poate mobiliza personalul in cazul unei situatii reale.

Anul acesta spitalul buhusean mai are programate inca doua exercitii pe sectiile, departamentele spitalului (urmeaza un exercitiu de o complexitate foarte mare cu implicarea mai multor sectoare de activitate, compartimentul chirurgie generala, compartimentul ortopedie, compartimentul de internarui de zi medico – chirurgicale , compartimentul ATI/ UTS si blocul operator), astfel vor implicate toate sectoarele de activitate in aceste simulari, care au inceput in urma cu trei ani.

“Ne pregatim continuu, atat sa facem fata unei situatii reale sa nu fim luati pe nepregatite , sa stim cum sa actionam si in primul rand sa salvam cat mai multe vieti omenesti , vrem sa evitam situatiile gen maternitatea Giulesti si clubul Colectiv, se pare ca aceste exercitii au fost foarte utile , personalul a invatat practic cum sa actioneze”, a declarat Constantin Poiana, manager de calitate al Spitalului Orasenesc Buhusi.

“Exercitiul de pe cele doua compartimente ale spitalului a avut mai multe etape care sunt definitorii in cazul aparitiei unor situatii de urgenta, a fost simulata solicitarea de ajutor la 112, a fost oprita alimentarea cu gaz metan si a energiei electrice, a fost acordat primul ajutor celor doi raniti de catre echipele proprii de prim ajutor , dupa care au fost evacuati cu ambulanta proprie. S-a incercat limitarea incendiului cu mijloacele proprii din dotare (stingatoare , hidranti) , au fost evacuate bunurile materiale (aparatura medicala, arhiva), iar ultima etapa a constat in interventia specialistilor de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta , care au venit in ajutorul nostru cu autospecialele din dotare si au folosit pentru limitarea incendiului hidrantii interiori si exteriori existenti. Acest gen de exercitii va continua si ele au drept scop constientizarea personalului si faptul ca doar facand anumite lucruri practic ele se poat invata”, a mentionat Dr. Toron Mouhannad, managerul Spitalului Orasenesc Buhusi.

Pentru cei interesati imaginile inregistrate de la acest exercitiu pot fi vizionate pe site-ul www.spitalbuhusi.ro, sectiunea presa ori pe pagina de facebook Spitalul Orasenesc Buhusi.

medicalmanager.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here