Junioarele 2 de la HC Buhuși au participat la Quirinus Cup 2018, în Germania

3.372

Junioarele 2 de la HC Buhuși au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la turneul internațional Quirinus Cup 2018, în orașul german Neuss.

La acest turneu, organizat de peste 30 de ani cu ocazia Rusaliilor catolice, buhușencele au avut ocazia să joace împotriva unor echipe foarte bune din țări precum Croația, Germania sau Olanda. Fetele noastre au avut o grupă dificilă și au terminat competiția cu 1 victorie, 1 egal și 3 înfrângeri. La categoria J2 (2001-2002) au fost prezente 17 echipe, împărțite în 3 grupe. Finala turneului a fost jucată chiar de două echipe din grupa buhușencelor: Zamet Rijeka și Handbalschool Brabant 1.

HC Buhusi – Zamet Rijeka (CRO) 11:14
HC Buhusi – HSV Solingen Gräfath (GER) 8:13
TPSG Frisch Auf Göppingen (GER) – HC Buhusi 12:10
Handbalschool Brabant 1 (NED) – HC Buhusi 12:12
HC Buhusi – BSV Sachsen Zwickau (GER) 19:16

Invitația de a participa la acest turneu a venit din partea fostei mare handbaliste Narcisa Lecușanu, iar de buna desfășurare a deplasării și de costurile evenimentului a fost „responsabil” domnul Richard Reinholz, fostul antrenor secund al echipei naționale masculine a României. Junioarele 2 au participat gratuit la acest turneu, iar experiența de a juca împotriva unor echipa din țări care practică un handbal foarte bun a fost inedită, fără inepții precum criterile de talie impuse de FRH și cu un handbal bazat pe tactică și viteză. Din păcate, arbitrajul practicat în două din cele cinci partide a transformat corectitudinea germană într-un mit.

Luni, echipa a vizitat orașele Koln și Dusseldorf.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here