Judecătoria Buhuși nu se închide

1.489

judecatorie_buhusi

Comisia Juridică a Senatului a respins proiectul de hotărâre al Guvernului de desființare a 30 instanțe judecătorești și a Parchetelor aferente.

Membrii comisiei au apreciat că prin desființarea instanțelor și parchetelor s-ar încălca prevederile constituţionale potrivit cărora accesul liber la justiţie este un drept fundamental.

Comisia Juridică a Senatului a respins, cu majoritate de voturi, proiectul de lege al Guvernului privind desființarea a 30 de instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea. Membrii comisiei au căzut de acord că desfiintarea unor tribunale mici, de provincie, nu aduce un plus de beneficiu activitatii magistratilor, ci mai mult încurcă. Oamenii care locuiesc la sate si au lititigii/ procese nu vor fi mai bine serviți dacă trebuie să își lase activitățile curente pentru a se deplasa în orașele mari, pentru a fi prezenți la diversele etape ale procesului din tribunal.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care, cu majoritate de voturi, membrii Comisiei Juridice a Senatului au respins proiectul de lege al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here