Jandarmii au întocmit 5 dosare penale pentru furt de curent

1.201

Mai multe locuințe din orașul Buhuși, au fost verificate la sfârșitul săptămânii trecute de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și reprezentanţi ai Delgaz Grid. Acțiunea a vizat prevenirea şi combaterea furtului de energie electrică. Pe timpul verificărilor au fost depistate cinci persoane care sustrăgeau energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare.

Jandarmii au întocmit în cele cinci cazuri actele de sesizare pentru furt conform art. 228 Cod Penal, respectiv pentru executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, acestea fiind predate polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Buhuși.

Jandarmeria informează că potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) și (3) din Codul Penal, furtul: ,,luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Comunicat IJJ Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here