Jandarmii au desfăşurat un antrenament de Qwan Ki Do cu elevii de la Liceul Teoretic „Ion Borcea” din Buhuși

4.018

Jandarmii au desfasurat un antrenament de Qwan Ki Do cu elevii de la Liceul Ion Borcea din Buhusi. La initiativa unor jandarmi din cadrul subunitatii de jandarmerie din localitatea Buhusi, judetul Bacau, la sediul Liceului Teoretic „Ion Borcea” din aceasta localitate s-a desfasurat un antrenament de Qwan Ki Do cu elevii.

Intreaga activitate a fost planificata de catre un jandarm pasionat, iubitor al sportului in general si al artelor martiale, in special, fiind practicant profesionist , centura neagra, de 16 ani. Este vorba despre plutonierul adjutant Bargaoanu Ovidiu Cristinel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau.

Activitatea a debutat in ziua de 19.10.2018, incepand cu ora 10.00, in Sala de sport a Liceului.  In prima parte, jandarmii le-au prezentat elevilor cateva aspecte referitoare la rolul jandarmilor in viata cotidiana, cateva din misiunile lor, precum si alte masuri preventive, oferindu-le astfel posibilitatea de a invata despre cum sa fie in siguranta, pe strada.

De asemenea, cei trei jandarmi prezenti, toti pasionati ai sportului, le-au impartasit tinerilor aspecte din viata lor sportiva, pregatirea si sacrificiile facute pentru realizarea unor performante sportive. Elevii s-au bucurat de venirea jandarmilor si s-au intrecut in intrebari si discutii pe marginea temelor prezentate. Tinerii au fost incurajati sa aiba o relatie deschisa cu parintii si sa apeleze la sfaturile lor si ale cadrelor didactice, oricand au nevoie.
In a doua parte a activitatii jandarmii le-au prezentat elevilor, practic, mai multe exercitii specifice acestui sport, tehnici de autoaparare, kata (lupta imaginara cu mai multi adversari), precum si lupta combinata.

La final, elevii s-au antrenat sub coordonarea si sprijinul atent al jandarmilor, multi dintre acestia dorindu-si sa practice acest sport, multumindu-le acestora pentru initiativa si gestul lor deosebit de a promova sportul.

***Qwan Ki Do este o arta martiala chinon – vietnameza creata in oraseul francez Toulon de catre maestrul vietnamez Pham Xuan Tong. Qwan Ki Do isi trage originile din punct de vedere tehnic din artele martiale chineze si din artele martaile vietnameze.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here