Ion FERCU, premiat de Academia Română

2.315

Joi, 3 decembrie 2020, începând cu ora 10, va avea loc decernarea premiilor Academiei Române pentru anul 2018. Premiile sunt acordate celor mai reprezentative creații științifice și culturale românești, realizate sau publicate în anul 2018 în domenii diverse, de la literatură, istorie, filosofie, arte plastice, teatrale și muzicale, până la matematică, fizică, chimie, biologie, agronomie, silvicultură, științe tehnice și tehnologia informației.

Profesorul buhușean Ion Fercu a câștigat premiul „Ion Petrovici“, la secțiunea FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE ŞI PEDAGOGIE, pentru lucrarea: Prin subteranele dostoievskiene (2018). Acest volum a fost lansat în noiembrie 2018.

Din cauza condițiilor speciale impuse de situația pandemică, evenimentul se va desfășura în format hibrid, în Sala de Prezidiu reunindu-se în acest an doar membrii Biroului Prezidiului Academiei Române, aflați în conexiune online cu președinții celor 14 secții științifice ale Academiei.

Pentru anul 2018 vor fi acordate 63 de premii din cele 81 prevăzute de regulament. Detalii despre istoricul Premiilor Academiei Române și Regulamentul de acordare sunt disponibile pe site-ul instituției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here