Urmează investiții de peste 32,5 milioane de lei din fonduri europene pentru rețeaua de apă din Buhuși

2.122

Astăzi, 5 decembrie, conducerea Consiliului Județean Bacău, împreună cu administrația Companiei Regionale de Apă (CRAB) Bacău, a prezentat, într-o conferință de presă, contractul de 472 milioane euro (inclusiv TVA) pentru aplicația pe apă/canalizare a județului Bacău.

La Buhuși, valoarea totală a investițiilor se ridică la 32,5 milioane de lei. Contribuția din bugetul local este de doar 1,88%, aproximativ 616 mii de lei.

Lucrările principale cuprind:
– Realizare stație de tratare a apei (denitrificare);
– Reabilitarea conductei de aducțiune – 5,199 km; (str. Casa de Apă, 1 Mai, Bradului, 8 Martie, Nicolae Bălcescu, MIhai Viteazul, Ion Ionescu de la Brad, Al. I. Cuza)
– Extindere rețea de distribuție – 1,625 km și realizarea a 64 de branșamente (str. Chebac și Casa de Apă)
– Reabilitare rețea de distribuție – 2,915 km și realizarea a 200 de branșamente; (str. Avântului, Aurel Vlaicu, Ion Borcea, Spiru Haret, Ștefan cel Mare, Teiului, Primăverii)
– Extindere conducte de canalizare – 0,730 km și 90 de racorduri; (str. Libertății, Chebac),
– Reabilitare conducte de canalizare – 0,791 km și 100 de racorduri; (str. Aleea Școlii, Ștefan cel Mare)
– Conductă de descărcare a apelă uzată de la STAP Buhuși – 4,3 km;

„Un proiect extrem de important, cu o valoare de aproximativ o jumătate de miliard de euro. Dar, ca să ajungem la această fază, a fost nevoie de peste 4 ani și jumătate de muncă susținută”, a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ.

Proiectul vizează 41 de UAT-uri, care, în total, vor beneficia, printre altele, de o extindere a rețelei de distribuție a apei, cu 377 de kilometri, dar și de reabilitatea a 113 kilometri din infrastructura deja existență.

1 COMENTARIU

  1. Să sperăm că se vor ține de cuvânt și vor reabilita cu adevărat rețeaua de apă și canal a orașului și că ne vom afla pe ultima sută de metri a unei îndelungi istorii de întreruperi în furnizarea apei în orașul Buhuși.
    Nu de alta, dar de promisiuni și de scuze pentru disconfortul creat suntem sătui. Noroc cu alegerile parlamentare, că își mai aduc aminte și de nevoile electoratului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here