Învață să ai încredere în tine și vei avea succes! TOP 5 metode care nu vor da greș!

1.798

Încrederea pe care o ai în tine poate face diferența în plan personal, dar și în plan profesional. Transformarea deznădejdii în speranță  și trecerea de la pesimism la optimism ține doar de tine! Viața este o înșiruire de evenimente, un amalgam de sentimente, trăiri, zâmbete și lacrimi. Dacă nu ai cunoaște nefericirea, neșansa sau ghinionul, nu ai ști să te bucuri cu adevărat de noroc, de clipele fericite și de zilele senine din viața ta. 

După o săptămână de vreme ploioasă, o să apreciezi cum se cuvine o dimineață însorită și o zi caldă de vară. 

Așa este și în viață, clipele de tristețe te învață să prețuiești cu adevărat ceea ce ai, ceea ce iubești și tot ce primești și te face fericit!

Doar că, uneori, prea multe dezamăgiri pot să aducă cu ele un val de neîncredere. Începi să gândești că nimic nu îți iese, că ești ghinionist sau total nepriceput, indiferent de domeniile pe care le testezi. Și vrei să renunți, uneori chiar înainte de a începe. 

Dacă simți că de multe ori ai pierdut șansa unei promovări din cauză că nu ai avut suficientă încredere în tine sau pentru că ți-a fost frică și ai crezut că nu te vei descurca, trebuie să încetezi să te subestimezi!

Iată 5 metode  care te vor face să ai mai multă încredere în tine:

Fii pozitiv. Nu este simplu, dar nici greu, trebuie doar să lucrezi cu gândurile tale, să le așezi și să îți repeți că va fi bine și că vei reuși tot ce îți propui. Repetiția este mama învățăturii, așa că…repetă aceste lucruri până vei ajunge să crezi cu adevărat în ele! Iar în momentele de supărare caută să nu te adâncești în tristețe, ieși cu  prietenii, lucrează ceva, citește o carte. Așa cum bine spune o vorbă din bătrâni: “ ocupă-ți mintea.”

Creează un colț al tău în casă, unde să petreci timp cu tine însuți. Un loc în care să îți facă plăcere să stai, să te umpli de energie pozitivă. Poate fi un colț de lectură, sau o mansardă amenajată după placul tău. Ori, de ce nu, un balcon chic, cu plante, fotolii și perne colorate. Dacă ai în casă calorifere inestetice, poți căuta panourile radiante de la Magnet Center, care arată ca niște tablouri și pot infrumuseța orice încăpere. Asta, pe lângă faptul că te vor încălzi în zilele friguroase! De asemenea, un tapet în culori vii, poate fi schimbarea de care ai nevoie pentru a crea un spațiu plin de energie, care să te revigoreze. Un loc în care te simți bine, îți va da un sentiment plăcut și o stare de încredere și siguranță!

Nu te compara cu ceilalți, pentru că s-ar putea să ieși de multe ori “șifonat”. Νu din cauză că ești mai puțin pregătit sau mai prejos decât cei din jur, ci, pentru că, atunci când faci comparații, ai tendința să te raportezi la oameni mai realizați, mai curajoși și mai deștepți. Cel puțin asta afirmă psihologii, care spun că aceste comparații distrug cel mai des încrederea pe care fiecare individ ar trebui să o aibă în el însuși.

Riscă! Pentru că cine nu riscă nu câștigă! Frica este cea care, de multe ori, te trage înapoi. A fugi de responsabilitate este calea cea mai simplă spre insucces. Ce se poate întâmpla? Poți da greș? Da! Și alții au pățit-o, dar, în același timp, poți să fii omul potrivit la locul potrivit. E normal să existe teamă și nesiguranță. Toți oamenii se izbesc de aceste “ziduri” care stau în  fața noilor provocări. Diferența este că cei care reușesc…riscă!

Mergi la cursuri și scapă de lucrurile care te trag în jos. Dacă nu știi foarte bine limba engleză, investește într-un curs bun și câștigă încredere în tine. Citește cărți de dezvoltare personală, nu doar beletristică și SF. Dacă nu îți place cum arăți, mergi la sală și schimbă-ți look-ul sau fă un curs de make-up. Iar dacă ți-e teamă să vorbești în public, există în ziua de astăzi o mulțime de traininguri de public speaking.

Indiferent de problemă, caută soluția potrivită! Iar treptat, lipsa încrederii nu va mai fi o piedică în calea succesului tău personal sau profesional!

sursa foto: https://www.shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here