Inundații și mizerie pe străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc după fiecare aversă puternică

1.179

Calitatea precară a lucrărilor din Cartierul de Vest revine în prim-plan.

După fiecare ploaie mai însemnată, pompierii buhușeni din cadrul SVSU BUhuși sunt chemați pe străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc pentru a curăța mizeria ieșită din canalizările din zonă, după cum se poate vedea într-un clip video trimis de un cetățean.

Această zonă, supranumită Cartierul de Vest, a beneficiat, în perioada 2011-2016, de ample lucrări de modernizare. Valoarea investițiilor a fost peste 3 milioane de euro, dar șantierul nu a fost ferit de probleme, chiar și după recepția lucrărilor.

Cetățenii din zona cu pricina vorbesc despre grave probleme de proiectare și execuție. Se pare că diametrul canalizării care vine de pe str. 1 Mai este mai mare decât cel al canalizării de pe str. Tudor Vladimirescu, acest lucru ducând la revărsarea mizeriei pe stradă în zona intersecția străzilor respective, dar și pe strada George Coșbuc, după cum se poate vedea în filmarea video.

 

Recepția finală a avut loc în 2016, Primăria Buhuși riscând să retuneze întreaga sumă primită de la Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost cauzat de depășirea termenul maxim de execuție al lucrărilor finanțate prin POR 2007-2013, 31 decembrie 2015. În acest context, Primăria Buhuși a trebuit să suporte din bugetul propriu peste 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru finalizarea lucrărilor pentru a nu fi nevoiți să returneze cele peste 3 milioane de euro, fonduri europene.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here