Imagini INCREDIBILE la inundatiile de la Buhusi – VIDEO

5.945

Ieri in jurul orei 16, o adevarata rupere de nori si-a facut nabadaile in zona Buhusi. Timp de vreo doua ore, cu intermitente, ploaia a cazut violent asupra orasului. Cei in vârsta ne-au spus ca, de foarte mult timp, cantitatea de apa cazuta intr-un timp atât de scurt, n-a mai fost atât de mare. Canalizarea celor mai multe strazi ale orasului, recent reabilitate, a preluat bine precipitatiile. In schimb, strazile Gheorghe Goja si Tudor Vladimirescu, care sunt cuprinse in proiecte care vor fi derulate incepând cu luna iunie, au avut probleme.

Primarul Ionel Turcea, viceprimarul Vasile Zaharia, echipaje ale IS.U. erau in aceste zone pentru a constata, sprijini, preveni. La unele locuinte, instalatiile de preluare a apei de pe acoperis au cedat, provocând infiltratii, panica. N-a lipsit, un timp relativ scurt, nici grindina. La ora 18, pârâul Bodesti venea navalnic, dar era supravegheat, in zona fiind aduse buldozere si alte mijloace de interventie. Si in zona Letcana era panica. In jurul orei 19, temporar, circulatia pe calea ferata a fost temporar oprita din cauza volumului mare de apa de pe calea ferata. Câteva locuinte de la intrarea in Buhusi, dinspre Costisa, au fost inundate. Cincisprezece persoane au fost sfatuite de catre primar sa accepte, temporar, cazarea in sala de sport a orasului. La ora 20,30 se negocia aceasta posibilitate, fiindu-le asigurate conditiile de securitate, cazare si masa. Unele dintre acestea spuneau ca pot locui la vecini sau rude. Au fost inundate, in tot orasul, vreo douazeci de case.

La Blagesti, primarul Laurentiu Munteanu, cei din Politia Locala si pompierul de serviciu erau aseara in zona Buda, unde supravegheau un pârâu care, de regula, in asemenea situatii, este naravas. „A fost rupere de nori”, ne-a spus primarul

 

Ion Fercu
desteptarea.ro
VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto ILoveBuhusi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here