Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși

1.131

Potrivit unui comunicat al conducerii spitalului buhușean, este vorba despre o pacientă în vârstă de 68 de ani cu multiple tare cardiace, cu tumoră voluminoasă de cap de pancreas, aflată în icter mecanic la care s-a intervenit chirurgical și s-a practicat coledoco-duodenoanastomoza latero-laterală, intervenția având ca scop principal scoaterea bolnavei din zona de risc.
Interventia chirurgicală face parte din categoria derivațiilor biolio-digestive, care realizează o comunicare „artificială” între căile biliare extrahepatice (coledocul) și un segment digestiv (în acest caz, duodenul). În literatură sunt descrise o mare varietate de montaje, toate având ca scop asigurarea unui flux biliar eficient.
În general, sunt intervenţii de necesitate, cu caracter definitiv sau, mai rar, temporar, ca prim timp al unei intervenţii complexe. Cel mai frecvent, derivaţiile au caracter de scurtcircuitare a unui obstacol sau a unor leziuni ireversibile aflate la nivelul căilor biliare distale sau ale pancreasului.

1 COMENTARIU

  1. interventia chirurgicală face parte din categoria derivațiilor biolio-digestive
    daca asa a inteles reporterul sau asa i s-a comunicat e pacat totusi pt ca o informatie medicala sa ajunga in acest mod
    cu siguranta e bilio digestive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here