Interventie chirurgicala in premiera la spitalul „ Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi – înlocuirea articulaţiei genunchiului

5.759

Astăzi a avut loc o intervenție chirugicală în premieră la Buhuși: înlocuirea articulaţiei genunchiului.

Procedura de artroplastie a genunchiului implică patru etape de bază:

  1. Pregătirea osului. Suprafeţele deteriorate ale cartilajului articular sunt îndepărtate împreună cu o mică parte din osul de dedesubt.
  2. Aplicarea implantului (de metal). Cartilajul îndepărtat este înlocuit cu implanturi metalice care recreează suprafaţa articulaţiei. Aceste elemente metalice de cele mai multe ori se cimentează în os.
  3. Aplicarea unui distanţier. Un distanţier de polietilenă (plastic) este inserat între componentele metalice pentru a asigura o suprafaţă lină de alunecare.
  4. Refacerea suprafeţei rotulei, refacerea acesteia se face cu ajutorul unei componente din polietilenă (plastic).

Toate aceste componente formează proteza de genunchi. Echipa operatorie a fost alcatuită din medici specialitatea ortopedie-traumatologie , medici specialitatea A.T.I. si asistente medicale .

Felicitari celor implicati care au demonstrat ca se poate si la Buhusi!

1 COMENTARIU

  1. Am mai spus-o și o repet: Spitalul ”Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși își va construi un nume în medicina regională, fixându-se într-o poziție la care mulți nici nu visau în trecut și poate că nici în prezent. Felicitări! Sunteți pe drumul cel bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here