InterTransCom Buhuși își consolidează poziția de lider al pieții naționale cu o achiziție de 7.5 milioane de euro

4.494

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitații publice, pentru suma de 7.5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Buhuși. Noul proprietar, antreprenorul buhușean Ioan Teslaru, plănuiește să repornească producția și să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean.


Fabrica vândută se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Activul este reprezentat de fabrica de producție a sârmelor tari și moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, și este compus din teren de 406.606 mp, construcții și echipamentele aferente.

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, aflată în faliment, este scoasă la...

Înființată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum. Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

sursa:economica.net

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Domnului Ioan Teslaru pentru tot ceea ce face în activitatea ce o întreprinde și mai ales ca susține forța de muncă prin sutele de oameni care îi are în subordinea sa. Mult succes în continuare și realizări frumoase vă dorim . Cu respect , Ioan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here