Interferențe culturale la Buhuși – lansări de cărți, joi, 24 noiembrie, ora 11

602

Cinci cărți de eseuri, de critică și istorie literară, dar și un roman polifonic și un roman polițist de investigații, vor fi prezentate, pe 24 noiembrie, la Biblioteca Orășenească „George Bacovia” din Buhuși.

Evenimentul este intitulat „Interferențe culturale. Maratonul ideilor pierdute” și va fi moderat de cunoscutul scriitor, ziarist și filosof buhușean Ion Fercu.

Autorii prezenți la eveniment și cărțile lor sunt următoarele:
– Petre Isachi – „Conversații în oglindă cu Mircea Eliade” (vol. II, Exilul-Între farsă tragică și destin),
– Ioan Holban – „Literatura română de azi. Poezia. Proza” (ed. a III-a),
– Ștefan Munteanu – „O istorie a opiniilor privind filosofia lui Eminescu” (vol. III),
– Mihai Stîncaru – „Panopticum la purtător. Eseuri narative. Narațiuni eseistice”
– Petru Nica – „InfrActori și infrAcțiuni”.

Cărțile vor fi prezentate, „cu știuta dumnealor capacitate de esențializare și celeritate”, cum spune chiar Ion Fercu, de Ion Dinvale, Viorel Savin, Adrian Matei, Petre Isachi și Dumitru Brăneanu (sau Aurel Ștefanache). Dar tot cu „cu știuta dumnealor capacitate de esențializare și celeritate”, aflăm, și autorii vor susține discursuri despre cărțile lor, iar invitații , de asemenea „cu știuta dumnealor capacitate de esențializare și celeritate” vor putea interveni cu întrebări și comentarii. Moderatorul face însă, pentru toți, recomandarea „Multum in parvo” (concizie, concentrarea ideilor), pentru ca reuniunea să dureze cel mult o oră și jumătate, cu începere de la ora 11:00.

Alți invitați sunt Cristina Ștefan, Dan Sandu, Oana Savin, Cornel Galben, Sorin Francu, Adrian Lungu, Petru Botezatu, Petru Done și Pavel Șova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here