“Intalnire admirabila” cu scriitorul Ion Fercu

3.950

“Intalniri admirabile”, o manifestare de prestigiu organizata doar o data pe an, sub patronajul Inspectoratului Scolar Judetean, a adunat in sala de festivitati a ISJ Bacau zeci de  apropiati, elevi, colegi de breasla, oameni de afaceri buhuseni si reprezentanti ai autoritatilor locale din Buhusi.

A fost un eveniment cu totul si cu totul special pentru prozatorul, eseistul, publicistul, gazetarul si dascalul Ion Fercu, director al Colegiului Tehnic “Ion Borcea” Buhusi. Sala dedicata acestui eveniment a fost ticsita. Toti au tinut sa fie aproape de prof. Fercu in aceasta seara speciala.

 

Printre cei care au luat cuvantul s-au numarat lectorul univ. dr. Adrian Jicu, prof. univ. dr. Stefan Munteanu, prof. Petre Isachi, prof. univ. dr. Constantin Calin. Moderatorul discutiilor a fost prof. dr. Gheorghe Iorga.

 

Invitatii speciali ai evenimentului au fost Damian Draghici, cunoscut muzician si candidat pentru postul de senator in colegiul 4, si Geo Popa, actor, director al Centrului de Cultura “George Apostu”.

Cei care au luat cuvantul au avut de raspuns la o singura intrebare: “Cine este Ion Fercu?” Probabil, cel mai admirabil rapsuns l-a dat chiar el: “Dupa discutii cu Sartre si Cioran, despre Platon, Marc Aurelius, Machiaveli, Hegel si Nietzsche, dupa pranzuri prelungite cu Hesiod sau Shakespeare, la care invitat de onoare este Dostoievski, temele principale fiind crestinismul, bovarismul, stoicismul, nihilismul, dar mai ales despre rolul meu in fata Absolutului, imi fac timp sa fiu si OM, bun si fidel posesor de suflet”

Dupa trei ore admirabile, poetul le-a multumit celor ce stiau si celor care nu stiau cine este Ion Fercu: “Eu sunt acela care mai asteapta cocorii sa-mi aduca vesti de la Dumnezeu.”