Infernul există! L-am găsit într-un bloc din Buhuși

26.881

Nu există buhușean care să nu știe blocul “NATO” de pe strada Tudor Vladimirescu. Fiind cunoscut drept unul dintre cele mai rău famate imobile din județul Bacău, nu mulți au avut ocazia sau curajul să intre. Situațiile celor aproximativ 50 de persoane (dintre care aproape jumatate sunt copii sub 12 ani) care locuiesc aici nu pare să aibă nimic în comun cu o țară europeană și nici cu mileniul al III-lea.

Povestea acestui bloc începe în anii ’60, când aici au fost cazați muncitorii aduși la Buhuși pentru construirea blocurilor din oraș. La începutul anilor ’80 a fost preluat de către Școala Profesională, devenind căminul școlii. În anul 1992, un incendiu a devastat câteva locuințe din acest cartier și, printr-o înțelegere avută de primarul Gheorghe Bursuc cu directorul Grupului Școlar “Ion Borcea”, Gheorghe Ursache, patru familii afectate de incendiu au fost cazate în acest bloc. Ulterior, blocul a fost scos din curtea școlii profesionale și dat în administrare întreprinderii de gospodarie a orașului (fostul IGO), iar cele patru familii cazate aici locuiau cu forme legale, platind chirie. Ahtiat după voturi, primarul Gheorghe Bursuc le-a “sugerat” unor rromi aflați în dificultate de habitat să ocupe acest bloc. Sugestia a fost acceptată iar imobilul cu patru nivele a fost iute ocupat. Începând din 2001, cladirea se află în proprietatea Primăriei Buhuși.

Într-un timp scurt, totul a căpătat aici accente de infern: mobilierul și geamurile au fost distruse sau vândute, parchetul a luat calea focului, instalațiile sanitare, electrice și termice au devenit amintiri, la fel ca și apa curentă. Devenite inutilizabile, grupurile sanitare s-au transformat în veritabile bombe epidemice. Acoperișul găurit i-a determinat pe locatari să se retragă de la ultimul etaj. Starea de apocalipsă, generalizată aici, i-a inspirat pe unii să denumească locația ca fiind „blocul NATO”, căci totul arată, la propriu și la figurat, ca după un bombardament profesionist al unor forțe armate. Stabilimentul, devenit și un ascunziș pentru infractorii care migrau din și spre alte localități, s-a transformat și într-un coșmar pentru polițiști.

În jurul blocului am găsit o “mare” de gunoaie. Împrăștiate de câini, de vânt dar și de câțiva locatari care le aruncă de la geam, ele sunt peste tot. Cainii si copiii se joaca linistiti printre ele.

Imediat ce intri în bloc te izbește mirosul acid de urină, igrasie, fecale, șobolani și cine mai știe ce. Urcând la etaj am trecut pe lângă un băiețel de 3-4 ani care călca cu insistență un cățel sub o treaptă. Prezenta mea acolo a creat agitație printre locatari și, în scurt timp m-am trezit în mijlocul lor, înconjurat de rromi de toate vârstele, dar și de câini.  Confuzi la început, locatarii s-au dovedit a fi foarte deschiși cand au aflat că vreau să le știu poveștile și, probabil, au speranța că ele vor fi citite de cei ce pot schimba ceva pentru ei.

Angela Lupu, 58 de ani, are “norocul” să locuiască într-un apartament cu două camere. “În astea două camere stăm 11 oameni. Am 10 copii, dintre care trei sunt la pușcarie. Cei patru nepoți de care am grijă se duc la școală și la gradiniță, dar nu avem nici măcar curent. Își fac temele la lumânare, când avem. Apă? De la ciușmea, de jos.” Anca, una din fetele ei, locuiește într-o garsonieră, chiar lângă ea. Are 25 de ani și stă cu cei trei copii ai ei – un băiat de 7 ani, o fetiță de 4 ani și încă una de 3 luni. “Am fost căsătorită și am stat la Izvorul Berheciului cu soțul meu. Aveam animale acolo, pământ; era bine. De un an am divorțat și stau aici lângă mama. N-am niciun fel de venit în afară de alocația copiilor – 280 de lei pe lună. Peste tot e mizerie și  ăsta nu e un mediu pentru cei mici. Baiatul meu are o infectie la organele genitale si nu am cum sa-l tratez. Nu avem apă, WC-uri si nici curent. Unii au curent. Am mai tras fire de la ei si le dădeam bani.

Loredana Croitoru mi-a povestit cum băiatul ei de 2 ani și 8 luni a căzut de la etajul al treilea, printre barele balustradei. “S-a întâmplat acum trei ani. A căzut de la etajul trei printre gratiile astea. A avut probleme la dantura dar e o minune că nu a murit. Era un lift aici si dacă ar fi căzut pe mijloc îl tăia în două. Suntem uitați de lume. În camera mea stăm șapte inși. Dormim cum putem și ne facem nevoile la găleată. Mergem la cerșit și primim amenzi pentru asta. Ce să fac? Să dau în cap? Să mă duc la stradă? Nu pot, am de crescut copiii. Nici preoții nu vin aici. Au murit copii, bătrâni si tot nu au venit. Au spus că e <<Blocul diavolului>>” – a concluzionat Loredana.

Daniela și Octavian Sandu locuiesc în aceeași cameră de 15 ani. Au doi copii și singurul venit il reprezintă pensia Danielei, 350 de lei / lunar. Au, probabil, cea mai ordonată locuinta din tot blocul și se mândresc că sunt “țigani curați”, după cum le place lor să spună. Copii și tatăl muncesc cu ziua pe unde apucă.

Veronica Grigoroi locuiește cu cei 8 copii într-un alt apartament de două camere. Am surprins-o înconjurată de 3 dintre copiii ei. “Am avut casă pe 8 martie dar a luat foc acum câțiva ani și mi-au dat o locuință aici. N-am văzut de când sunt eu așa ceva. Bătăi, țipete și câte și mai câte. Mi-e frică să stau aici dar unde să mă duc? Plătim chirie aici, dar nu știu cât. Ne oprește din ajutorul social. Plătim și nu avem nici baie, nici apă nici curent. Nimic. Iarna punem sobe în mijlocul camerei și facem focul.” – ne-a spus Veronica cu vocea tremurândă.

Cu toate că majoritatea locatarilor au fost deschiși și primitori, au existat alții care s-au simțit iritați de prezența mea și, implicit, a aparatului foto. Probabil sunt aceeași pe care vecinii lor de la casele de pe strada Tudor Vladimirescu îi reclamă de ani de zile pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Muzica dată mult prea tare în locuințele fără geamuri este, uneori, insuportabilă, după cum ne-a spus unul din reclamanți.

 

Adrian Păduraru

VIDEO 

 

45 COMENTARII

 1. Turcea in cautare de voturi a promis ca ii va muta pe toti in motelul de la Runc incercind sa repare greseala pe care a facut-o. Motelul e al buhusenilor fiind construit cu banii lor.

  Primul grup este invitat miine cu ocazia zilei de 1 mai si va ramine acolo pina li se vor reabilita locuintele.

 2. ba da ce bomba de infectie e acolo. ma mir cum oamenii decenti de pe strada nu reactioneaza. am auzit ca spargerile de locuinta in zona aia sunt la ordinea zilei…sunt praf aia care nu iau nici o masura sa rezolve problema blocului nato

 3. Dumnezeule cat curaj ti-a trebuit sa intri acolo Adrian? Chiar ca este bomba de infectie, dar singurii capabili sa schimbe ceva acolo sunt doar oamenii care locuiesc acolo. Ei trebuie sa i-a atitudine si se respecte mai mult locul in care traiesc. Daca ar pune si ei mana pe treaba decat sa leneveasca si sa cerseasca ar fi altfel… Incepe munca la camp de exemplu, sunt curioasa cati dintre ei se duc sa caute de munca pe la oameni. Bunicul meu de exemplu in fiecare an cauta disperat oameni sa-l ajute la gradinarit, si majoritatea refuza ca “sunt bolnavi” si nu pot sta cu capul in soare….:D… Oamenii astia de la nato nu stiu sa aprecieze faptul ca au o locuinta…GRATIS chiar…Multi dintre noi am vrea sa ni se ofere si noua o locuinta si sa ne luam viata in maini mai usor fara sa ne mai gandim la imprumuturi si la programul PRIMA CASA  iar dupa aia sa muncim de ne ies ochii pentru plata ratelor la banci. Lor li sa oferit un loc in care sa traiasca pe palme, ei nu trebuie decat sa munceasca si sa intretina acel loc. Dar lenea e cucoana mare….E mai usor sa cerseasca, sa fure si sa faca 10 copii ca sa le ofere si lor o viata mizera si un viitor de nimic. Nici macar impozit nu platesc…Noi suntem mai “palizi” decat ei…ca sa nu spun altfel.

  • Pai sa stii ca acolo trebuie sa mai fie camere libere,nu te opreste nimeni sa te duci,nu mai fa rate la banci,Sigur nu te va da nimeni afara.Oamenii de acolo sunt vai de capul lor,sunt saraci si sunt bagati in seama doar in campaniile electorale.Multi de acolo muncesc,dar nu castiga indeajuns sa plateasca pt o casa in alta parte.Din banii bunicului tau nu cred ca isi vor putea schimba locuinta.E usor sa judeci de la tastatura,in realitate viata e altfel.SANATATE

  • Don Caseriu, nu vorbi ca sa te afli in treaba. Imprumuti bani si nu stiu eu, ca sa nu imprumt de la banci. Fara banci cum poate o persoana cu venituru medii sa-si iau o locuinta.
   Eu locuiesc langa ei, la 50 de m. Acum 1 an am aruncat din curte multe lemne uscate, putrede. Am chemat pe unul se le ia, si a trimis-o pe nevastasa insarcinata sa le care, el se uita la meci.
   Sa stergi un geam, daca il ai, sau sa dai cu matura, sa strangi gunoaiele, nu cred ca e un efort supraomenesc, dar daca ei au fost obisnuiti cu ajutoare, atunci nu au sa munceasca in veci.
   De ce nu au fost scosi in iarna asta cea trecut sa dea zapada cu lopata, daca tot iau ajutoare.
   Numai aia ca mine ce circula 3, 4 ore pe zi prin oras cu masina stiu ce am tras in aceasta iarna din cauza ca nu au fost dezapezite strazile la timp.
   Dati vina pe sistem, dar oare cine a creat sistemul ?

  • nu am zis ca sunt niste modele de oameni sau ca sunt cheie de biserica,dar e ridicol ca in fiecare an in prag de campanie electorala sa se aduca aceste subiecte in discutie.
   imi place ca nu se da vina pe sistem,de parca oamenii aceia stau acolo de placere,sunt dusi acolo in vacanta si nu vor sa mai plece la casele lor.cine cunoaste Piatra Neamt,stie ca si acolo au fost probleme de genul asta,chiar de proportiii mai mari si prin minune,chiar s-au rezolvat.insa la buhusi minunile cam intarzie sa apara.de ce oare?pt ca oamenii au uitat sa adauge in reteta sistemului si minunea:)))))

  • alex caseriu eu pot sa inteleg ca oamenii aia sunt saraci…dar nu pot sa inteleg de ce nu muncesc ca sa nu mai fie asa saraci…e mai usor sa cerseasca sau sa fure…Si multumesc dar eu o sa am demnitatea sa muncesc ca sa imi pot lua o locuinta fara sa cer de la nimeni nimic, si nu am pretins ca vreau sa-mi dea primarul locuinta la nato. Am facut o comparatie intre oamenii astia care au primit o locuinta fara sa faca nimic special, si au distrus-o in timp,si tinerii care sunt la inceput de drum si ar face orice pentru a-si achizitiona mai usor o locuinta. Scuza-ma daca gresesc dar oamenii aia au dus blocul ala la focar de infectie, nu noi, ei nu au stiut sa pastreze curatenia, nu au stiut sa pastreze bunurile alea asa putine care mai erau in acele apartamente atunci cand sau mutat acolo…au vandut, au stricat, si au lasat totul de izbeliste.Tu daca ai primi o casa ce ai face? Ai avea grija de casa aia sau ai distruge-o cum au facut astia cu blocul ala? Cat despre faptul ca nu-si pot achizitiona o locuinta cu banii de la bunicul meu ce sa zic…? Ei au o locuinta …nu ar fi trebuit decat sa o intretina…acum e prea tarziu sa mai scoata toata infectia aia de acolo….si uite ca daca ar merge azi la bunicu, maine la altu, poimaine la altu…ar face bani ca sa traiasca si ei normal ca toti oamenii prin munca…nu prin statul cu burta la soare ca si-au trimis copii la cersit pentru ei.Din punctul meu de vedere nu au nici o scuza pentru faptul ca nu muncesc pentru o bucata de paine si nu respecta locul in care stau. 

 4. e foarte trist ceea ce se intampla..am trecut pe acolo si recunosc ca este o zona foarte periculoasa in special seara,,,,,,trebuie sa ai mare curaj sa mergi si sa iti vezi de drum…eu nu imi imaginez cum poate acei oameni sa traiasca asa in special iarna cand nu au nici geamuri la ferestre??sunt ajusa de aproximativ 18aniin buhusi dar nu sa schimbat nimic doar primarii care nu se ocupa si cu cei care nu au cu ce sa-si faca o casatoti suntem oameni pana la urma nu???chiar daca suntem romani sau rromi..parerea mea este ca ionel turcea sa se implice mai mult pentru concetatenii nostri din buhusi si cu cei care pot ajuta cu ceva acei oameni…..iar pe tine adrian te felicit pentru curajul cu care ai facut acest reportaj asa poate se vor lua initiative

 5. Cand va veti ocupa si de zona aceea? Drumurile din zona Scolii Profesionale sunt groaznice, targul de miercuri si toate familiile de rromi ce populeaza blocurile aduc doar rusine tuturor mandatelor ce le-ati avut pana acum.

 6. Ok,dam vina pe sistem,dar iei ce fac ca sa mentina curatenia?.Nimic dale de baut si vezi ce prieten iesti.Modul de viata a acestor persoane nu le schimba nimeni.Iei asa vad sa traiasca,cine nu a trait in preajma lor nu stie.Pai de ce nu pun mina sa faca curatenie in jurul blocului,cine a furat si distrus?.Nu cred ca cei de buna credinta.Asa ca nu ii plangeti,stiu sa-si traiasca viata,chiar daca noi o parte nu o intelegem.

 7. O nu.Uitativa bine la poza din dreapta sus..stiti cine este?.Sta mai toata ziua in carucior si cerseste.De mila noi ii dam,dar am ramas oripilat cind tot de al lor imi spune ca da bani cu camata.Hai sa lasam jalea pe care le-o purtam.

 8. io zic doar atat .sa ne fereasca dumnezeu pe toti de asa cv .nu e de ras cum au ajuns acesti oamenii,dar indiferenta celor in drept sa face cv este de nedescris.str.tudor vladimirescu arata ca in anii 1800,au trecut multi primarii da nici unu nu a fost interesat sa faca cv pt strada asta.au fost interesati pentru propiile nevoi personale.in multe comune ulitelee satelor sant asfaltate.pt blocul nato si pt oamenii de acolo nu sa facut nimic.numai promisiuni pentru a fi votati la primarie.oare?urmatorul primar va face cv pt str.asta si pentru oamenii ce locuiesc in blocul NATO.poate cei de la judet citesc aceste randuri si o sa faca ei cv.

 9. O realitate de care ne aducem aminte doar in anii alegerilor .Întrebarea e cum educam ,cum NE educam sa supravietuim moi . In nici o casa de român nu vezi zece suflete Cred ca singura problema reala e cum vor supravietui copii no?tri ,si cât vor trebui sa munceasca ei pentru a duce in spate acei oameni …din ce in ce mai multi …care nu vor produce nimic NICIODATA .E u sunt îngrijorat doar de copii mei ….stima.

 10. Poate citeste cineva de la protectia copilului si ia masuri. Sau poate face cineva o sesizarea . Copiii trebuie neaparat mutati de acolo.

 11. 🙂 Vad ca toata lumea da vina pe sistem. E adevarat ca ar trebui multe lucruri in oras, dar cetatenii nu participa cu absolut nimic. Lenea oamenilor care locuiesc in acel bloc este incredibila, de aceea prefera sa cerseasca, sa vanda geamuri, etc. Nu cred ca e vina primarului ca ei nu au bunul simt sa faca curatenie, sa munceasca undeva. E foarte usor sa dai vina paltul! Bine ca sunt toti tatuati si asculta muzicala maxim, cu boxele pe geam. Oamenii astia sunt in primul rand saraci cu duhul! Mi-e mila de ceilalti oameni normali care traiesc in imprejurimi,

  • CINE A OPRIT SISTEMUL SA ASFALTEZE STRAZILE,SA PUNA COSURI DE GUNOI.CAND PLOUA TREBUIE SA AI BARCA IN ZONA AIA,MAI ALES LA COLT LA SCOALA PROFESIONALA.NU E DE VINA SISTEMUL,SUNT DE VINA RROMII CA AU FURAT ASFALTUL SI L-AU DUS LA FIER VECHI.E PACAT CA INCEPEM SA II PERIEM PE CEI CARE NE-AU FURAT DE 20 DE ANI INCOACE.

  • Hai sa fim seriosi si sa o dam pe fata! De cate ori nu ati ignorat un cos de gunoi? Vina e a oamenilor, acei oameni ignoranti care nu ajuta orasul cu nimic! Nu inteleg de ce le luati apararea unor oameni pe care nu ii intereseaza mizeria in care traiesc pentru ca asa le place, asa s-au obisnuit. Daca erau, intr-adevar, rusinati si dornici de toate lucrurile de care se plang, faceau ceva! De aia au vandut geamuri, usi, wc-uri, etc? Sunt tare curioasa, daca se va renova blocul in cat timp va fi la fel cum este acum. Pentru ca un lucru e cert, oamenii de acolo nu vor pastra. Si in legatura cu bunicul fetei care a comentat mai sus, dispus sa ii plateasca pe cei care vor sa munceasca. Cum puteti spune ca nu i-ar ajuta banii respectivi? CUM? Pai domnule Alex, putin cu putin, incetul cu incetul, strangi bani si faci! Mai muncesti putin la bunicii nu stiu cui, putin prin alta parte; greu, dar sigur! Ca ne vedem toti directori e alta problema, dar toti pleaca de jos! Aveti dreptate, viata e altfel. Cand punem mana in solduri si ne vaitam ca nu mai putem, tare grea e viata. Cand lenea domina caracterul si personalitatea oamenilor, innebunesti cat de grea e viata asta! Ce sa mai spunem de oamenii care muncesc cu spatele zilnic, pe unde pot, vai de capu’ lor? Dar aia muncesc, incearca, plang acasa in liniste, si adorm cu gandul ca maine va fi o zi mai buna. Ia trimiteti dumneavoastra o fata in zona aia, sa vedeti cu cate in frigider pleaca din zona aia. Mergeti cu masina acolo si o sa vedeti ca mai mai sa ramaneti fara chiloti. Dar da, plangem de mila unor oameni care se complac in situatia aia. Lasati, bine ca au bani de combine muzicale, boxe si tatuaje. Rusine sistemului? NU! Rusine lor!

 12. Vad ca e frumos sa faci copii pe banda rulanta, doar si pe ei ii trimit la cersit! Bataia de joc e din partea locatarilor, ca pun pariu ca in caz de renoveaza blocul, il distrug inca o data! Doar ce are? Compasiune simt pentru oamenii care muncesc si se chinuie sa supravietuiasca, nu pentru cei care fura si se plang cu nerusinare dupa! Tare sanatoasa e munca asta, dar nu are cine sa ia masuri! Acuma, deh, sa dam vina pe primar, ca doar vin alegerile! Cati dintre cei care comenteaza nu fac parte din opozitie? O zi buna, si spor la munca!

  • Eu personal nu as fi de acord ca sa renoveze primaria blocul ala….In primul rand oamenii astia ar strica din nou tot si ar vinde, iar renovarea s-ar face din banii nostri publici, din taxele si impozitele platite de noi…ei nici macar de astea nu platesc….sa puna mana la treaba toti si sa isi renoveze singuri apartamentele ca au maini, au picioare, au cap, nu le lipseste nimic…daca altii pot sa munceasca ,ei de ce nu pot? 

 13. Eu sunt îngrijorat pentru cei ce muncesc ..cei care duc zilnic o lupta .Cei care ai hranesc si ai suporta deopotriv? ….cei putini …tot mai putini ….Vom deveni orasul TIGANILOR …restul …e doar politica…Si va doresc sa vi se îndeplineasca ce vorbiti nu ce ganditi…

  • Dragi cititori, judecatori neanfricati ai Conducerii si Sistemului
   va rog sa-i raspundeti EU-ului vostru la intrebarea:
   -V-ati gandit macar, nu sa si actionati, sa duceti macar o plasa de alimente unei familii de acolo? Sa da-ti unui copil o acadica? Sa lasati asa ca din greseala pe o masa a lor 10 RON? Fara sa judecati pe nimeni?

   Va respecta conu Jorj

  • Nu va suparati, dar va adresez si eu o intrebare. De cate ori nu vin de sarbatori cu cersitul prin blocuri? Iar tu, om binevoitor si bun la suflet, le dai cozonac, oua, pasca, mancare, etc. Si ce sa vezi? Cozonacul tau e imprastiat pe scari, ouale nu sunt bune pentru ei, mancarea nu le foloseste! De ce oare? Ar fi mai bine daca le-am da un pachet de tigari si o sticla de tuica, bani? Imi este si mie mila de copiii aia de acolo. Dar cand ma gandesc cat sunt de rai si aia, gata sa te scuipe in orice clipa si sa isi bage si sa-si scoata, imi trece. 

  • like like like ioana…serios deci mi s-au intamplat si mie de astea…ca sa nu mai zic ca era unu care cersea si i-am zis ca intru in magazin sa-i cumpar o paine si sa ma astepte si cand am iesit din magazin era departe  omul…a plecat…el nu avea nevoie de paine, avea nevoie de bani…

 14. Bine punctat , Alex cu barca si cu micul lac de la coltul Scolii Profesionale…macar sist de canalizare daca ar functiona… ca de astupat gropile s-au ocupat si cei ce locuiesc acolo dar chiar sa asfalteze strada nu pot…

  • Balta aia e acolo de 20 de ani,dar nu a vazut-o nimeni,bine ca ii critica pe oamenii aia care nu au unde sa stea si ce sa manance.

  • Nu a zis nimeni ca e perfect sistemul! Era vorba de blocul “NATO”, nu de gropi! Daca e sa vorbim de gropi, nu mai terminam pana maine dimineata. Si daca tot le tineti partea oamenilor din acel bloc, mergeti si dati-le de mancare, incercati sa ii ajutati. Dupa, spuneti-ne cum ati fost primit.

 15. daca tin bine minte eu parca a fost renovat blocul ala odata si dupa cateva zile era devastat din nou,vanduse tot ce schimbase primaria,asa ca isi merita soarta daca nu sunt in stare sa se gospodareasca.

  • Pai primaria trebuie sa trimita oameni sa le stearga praful din casa, sa le arunce mizeria din galeti si sa dea cu aspiratorul! 

 16. Felicitari pentru repotaj.E o cruda realitate conditiile in care traiesc concetatenii nostri.Poate vad cei in masura sa intervina.A si o remarca,nu a aflat d-l Rezmires de repotaj s-al comenteze?Doar el le stie pe toate si e foarte bun la sfaturi.

 17. Ioana, vreau sa-ti punctez cateva lucruri : in multe orase din aceasta tara am vazut astfel de blocuri dar la periferia lor ceea ce str T. V. nu este… vina apartine foarte clar celor care au permis ca astfel de oameni sa locuiasca atatia ani acolo pt ca au avut de castigat de pe urma lor…si vreau sa-ti reamintesc faptul ca aici se poate dezvolta orice subiect plecand de la tema principala si cred ca tine de respect sa nu le spui celor ce lasa commenturi aici despre ce sa vorbeasca, pe cine sa ajute…fiecare e liber sa aiba o opinie si sa o dezvolta prin cate paralele si exemple doreste…

 18. EU CASTIG INTR-O LUNA 600 DE LEI, CEI DIN BLOCUL ” NATO” CASTIGA 200-300 LEI INTR-O ZI DIN CERSIT. DE CE AR MUNCI ACESTI OAMENI? SEARA DACA ESTI LA MAGAZIN IN SPATELE LOR AMETESTI CAND VEZI CE CUMPARA. IN PRIMUL RAND TIGARI,CAFEA SI BAUTURA. UNII DIN EI FAC NOAPTEA SI SCHIMBUL 3 , LA SPART GARAJE,BOXE CHIAR SI GARSONIERE. DOMNULE PRIMAR CAND II LUATI DE AICI?SANT SARACI? AU INTERNET, CAI ,MASINI S.A.M.D.

 19. 1ALEX CASERIU BUHUSUL SA NU IL MAI COMPARI NICIODATA CU PIATRA NEAMT PT. CA LA BUHUSI A FOST PSD SI LA PIATRA PDL.2CARTIERUL DE VEST SA DUS DOSARUL LA BUCURESTI DE NENUMARATE ORI SI ESTE RESPIND DE GUVERNAREA PDL ,DAR DIN CITE AM INTELES SE VOR APUCA DE ASFALTAT ,CANALIZARE, PARCURI ,TEVI DE APA SCHIMBATE DIN LUNA AUGUST.3 ACESTE PERSOANE DE LA BLOCUL NATO NU IA FORTAT NIMENI SA FACA 8.9.10,COPII SI SA NU LE POATA ASIGURA UN TRAI DECENT SI DACA SAR DUCE LA MUNCA CU ZIUA SI-AR PERMITE SA CUMPERE 2 PUNGI CU VAR COSTA 10 LEI SI SA ISI FACA CURAT UNDE STAU.4BLOCUL DE LINGA SCOALA PROFESIONALA A FOST FACUT COMPLET CU CENTRALA ,IZOLAT ,TOALETE,ULUCE……..ACUMA ULUCE NU MAI ARE, GIAMURILE SUNT SPARTE ,ARUNCA IN CANALIZARE PEMPARSI,TAMPOANE SI CIRPE SI MULTE ALTELE,SE INFUNDA SI TREBUIE SA VINA PRIMARIA SA LE DESFUNDE WECEUL LOR,VI SE PARE NORMAL?????BLOCUL ASTA AR TREBUI SA FIE DARIMAT INTR O SEARA SI PINA DIMINEATA SA FIE CARAT …

 20. Da…foarte cunoscuta zona de altfel, o perioada buna de timp din copilaria mea am petrecut-o acolo.Acest articol spune putin din adevar, si ceilalti se grabesc repede sa critice, e adevarat ca sunt persoane care nu sunt chiar un model de viata, dar pentru aceste scursuri ale societatii hai sa nu a ne apucam sa criticam toate persoanele ce stau acolo.Ceea ce mi-a atras atentia mai mult din acest articol a fost declaratia numitei “Loredana Croitoru”  in legatura cu ceea ce zic preotii atunci cand vin in acel bloc.intrebarea mea este: Daca aceste persoane ar cotiza cu bani la diferite biserici, sau ar plati fel de fel de comisioane la fel ar mai fi numit acest bloc ” Blocul Diavolului”? Sanatate si numai bine.

 21. Acum ca am vazut comentariile tuturor, m-am decis sa imi expun parerea. Oameni buni, care din voi a interactionat cu cei care locuiesc in acel bloc?macar odata…va spun eu din experienta ca acei oameni sunt incredibil de puturosi, hoti, violatori si talhari, unu la mana. Doi la mana…nu doresc sa faca ceva cu starea lor?exact nu doresc. Nu au bani?sa fim seriosi la cate fapte penale comit…va spun eu ca au bani, dar prefera sa se distreze cu acei bani. Care din voi stiu la cat se ridica rata infractionalitatii in zona respectiva?? va spun eu daca nu stiti… 90% …Si credeti-ma cand va spun ca acesti “oameni”  fura pentru ca le e mai comod. Nu au respect pentru nimic. S-a incercat in nenumarate randuri reeducarea lor, reintegrarea lor in societate, insa rezultatul este…cel pe care il vedeti in poze. Va rog nu mai incercati sa le aratati mila, nu au nevoie de asa ceva, sigurul lucru de care au nevoie sunt banii si nu pentru a curata locul acela, ci pentru a se distra. nici unul nu lucreaza, nici unul nu doreste sa lucreze asa ca traiesc din ajutorul de la stat. Si ce fac ei cu acei bani???exact…ii beau. Sunt niste paraziti, niste infectii care nu ar trebui tratate, ci inlaturate. Stiu poate unii din voi ma vor considera “rasist”….foarte bine…asa sa fie, insa nu stiu care din voi (si ma repet) a vazut cu adevarat ce se intampla acolo…asa ca ..domnule Primar luati-i si duceti-i cat mai departe posibil si blocul daramati-l pentru ca nu se mai poate face niimic cu el…ganditi-va ca in apropiere vor locui oameni in blocurile ANL…ce vor face oamenii aceia cand vor avea astfel de vecini? Ganditi-va doua secunde la ce am scris inainte de face comentarii de prisos.

 22. Voi certati-va aici si statul, din impozitele voastre, le mai da un ajutor.
  Eu ma consider discriminat in Romania, pentru faptul ca muncesc. Suntem la fel, apti de munca, dar eu trebuie sa imi castig existenta iar ei trebuie sa fie ajutati? Ii ajuta ca sunt saraci? La cati din voi a venit statul sa ii zica “lasa ca iti achit eu rata ca tu nu ai” ? Nu cred ca e vina lor, a cetatenilor ci doar a statului. Si mie mi-ar conveni sa imi spuna cineva, de maine nu mai trebuie sa muncesti, iti dam noi bani. Intr-adevar, nu se da o suma extraordinara dar nu le dadea mai degraba un ordin primarilor ca din ajutorul social pe un an sa faca o afacere, o ferma la marginea orasului, unde sa ii angajeze pe asistati si din profit sa ii plateasca in functie de munca depusa?
  Concluzia,
  Romania are nevoie de oameni cat mai prosti si mai nedezvoltati in continuare, pentru ca o masa de oameni prosti pot fi manevrati mai usor in campanii sau in alte interese. Se plang ca nu au putere, dar vreo initiativa?? Ati vazut pe cineva sa zica “hai sa nu vindem hidrocentralele, hai sa le imbunatatim si sa facem noi bani ca daca vin strainii or sa dea oameni afara ,o sa il lase doar pe unul care o sa faca mai multe treburi si o sa il momeasca cu un salariu cu 100 de lei mai mare si o sa isi puna ce preturi vor la curent si o sa faca un profit de 300 de ori mai mare”
  Deci, nu se vrea. Ies oameni mai isteti deoarece vor sa isi depaseasca conditia, dar sunt exceptii. Si urasc faza aia “i-ai dat vreodata ceva de pomana?” NU. I-am dat ocazia sa munceasca intr-o zi pentru 50 de lei in loc sa ia 3 lei de pomana si nu a fost de acord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here