Încă o specializare cu paturi pentru spitalul din Buhuși, din luna august

1.795

Este vorba despre compartimentul de Recuperare medicala. Aceasta structura face parte din cadrul sectiei Medicina interna si vine in intampinarea cerintelor pacientilor care vor putea beneficia astfel de internari continue si servicii medicale in regim de ambulatoriu integrat pe aceasta specialitate la ei acasa, la Buhusi.

Noua structura cu paturi a fost infiintata in urma obtinerii avizului din partea Ministerului Sanatatii, autorizatiei sanitare din partea Directiei de Sanatate Publica Bacau si a aprobarii actualizarii structurii organizatorice din partea Consiliului Local Buhusi.

Reabilitarea Medicală (în trecut numită Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, respectiv Balneofizioterapie) este o specialitate medicală clinică independentă, responsabilă de prevenirea, diagnosticarea, tratarea și managementul reabilitării persoanelor cu afecțiuni dizabilitante și comorbidități la toate vârstele, în vederea promovării capacităților și performanțelor fizice și cognitive ale acestor persoane, precum și în vederea creșterii calității vieții acestora.

Scopul este de a îmbunătăți și de a restabili capacitatea funcțională și calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante și/sau handicap, obiectul fiind restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor diverse leziuni fizice, tisulare și/sau funcționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here