Iluminatul grădinii – Iată cum poți să ai seri de vară liniștite!

717

In perioada verii, lumina nu reprezinta o grija primordiala pentru activitatile casnice. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, faptului ca ziua este mai lunga si soarele lumineaza destul de puternic pe tot parcursul ei. Cu exceptia unor cazuri izolate, caracterizate prin zile innorate, lumina naturala din timpul verii este suficienta pentru aproape orice fel de activitate casnica.

In acelasi timp, este chiar recomandat sa te folosesti cat mai des de lumina naturala, datorita beneficiilor pentru sanatate pe care le asigura aceasta, cum ar fi necesarul de vitamina D. De asemenea, daca ai plante in casa, lumina naturala este chiar obligatorie pentru supravietuirea lor, dar nu doar a lor, ci si a ta. 

Ce faci atunci cand vine seara si tot ce vrei este sa stai in curte si sa te relaxezi?

Chiar daca te vei bucura mult timp de lumina naturala, tot va trebui sa apelezi si la sistemul de iluminat electric, mai ales seara, cand vrei sa profiti de racoarea din curte. Astfel, este important sa alegi inteligent aceste sistemele, care sa-ti ofere atmosfera la care visezi si care, de ce nu, sa te ajute sa economisesti. Una dintre cele mai bune variante la care poti apela, este reprezentata de becurile smart, din ce in ce mai cautate de tot mai multe persoane care vor sa-si simplifice viata. 

Cum functioneaza becurile smart?

Daca vrei sa ai o gradina luminata, cu o atmosfera calda, poti folosi becurile smart. Sunt soluția perfecta pentru exterior, asta pentru ca pot fi controlate simplu, cu ajutorul telefonului, prin intermediul internetului, lucru care iti permite sa nu te ridici de fiecare data cand intensitatea luminii nu este cea potrivita sau poate vrei alte culori.

Mai mult, pot fi programate de la distanta sa se aprinda sau sa se stinga atunci cand ai nevoie si eviti astfel orele in care stau aprinse degeaba. Daca ai plecat de la birou mai tarziu si vrei ca totul sa fie deja pregatit atunci cand ajungi, poti seta din timp ora la care vrei sa-ti lumineze curtea. Simplu, nu? 

Aceste becuri pot fi gasite online si achizitionate rapid. Daca nu stii exact ce ai putea sa cumperi, poti alege becurile smart oferite de Lerato, astfel incat iluminatul curtii sa nu duca la facturi prea mari, mai ales in perioada in care oricum folosesti aparate care consuma destul de multa energie, precum aerul conditionat. 

Pe langa atmosfera relaxanta, poate cel mai deranjant lucru pe timp de vara este prezenta tantarilor. Aceasta este cu atat mai proeminentă in zonele cu verdeata si umezeala, asa cum este o curte, mai ales dupa ploaie sau dupa ce sunt udate plantele si gazonul. Lumina in sine atrage tantarii, lucru destul de suparator, mai ales atunci cand te astepti sa ai o seara linistita. Pentru a evita prezenta tantarilor, asigura-te ca achizitionezi si cateva aparate speciale pentru indepartarea lor. Acestea te vor feri de intepaturi si te vor lasa sa te bucuri in voie de serile de vara.

Prin urmare, iluminatul gradinii pe timp pe vara nu presupune investitii prea mari si nici bataie de cap. Datorita tehnologiei, totul este mult mai simplu. Invita si cativa prieteni si creati amintiri de neuitat!

sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here