VIDEO | Hora uriasa la Scoala “Mihai Eminescu”, de Ziua Unirii

6.013

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România.

Elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Buhuși s-au gândit să marcheze într-un mod deosebit această zi importantă. Așa se face că peste 250 de elevi, însoțiti de câțiva profesori au făcut o hora uriașă  în curtea interioară a școlii, dansând și cântând Hora Unirii.

6 COMENTARII

 1. scoala,mihai eminescu,are parti bune,si cadre exceptionale,pacat totusi de unii care fac ce vor,si trateaza ca pe niste vite proprii nostri copii. exista un astfel de cadru didactic an aceasta scoala care binevoieste sa pedepseasca toata clasa,ori de cate ori are chef,sau ori de cate ori are probleme familiale.se razbuna pe acesti inocenti,fara sa/i pese.
  imaginativa in anul 2013,sa se predea in picioare,sa li se dea teste in picioare,si nu o ora sau doua…..nu.
  aceasta nebunie a durat 3zile….si cu siguranta mai dura daca nu se actiona….as dori sa mai povestesc multe,dar pe moment ma opresc….multumesc celor ce au rabdare sa citeasca mesajul meu

 2. De nepotismul din aceasta scoala nici nu mai vorbim.
  Recent la simularea la mate, doua eleve ale scolii, una fiica secretarei si cealalta fiica unei invatatoare, erau intrate deja in incinta scolii, inainte de inceperea examenului, desi restul elevilor, asteptau, asa cum cerea si regulamentul, afara.
  Probabil ca au avut o intalnire de “taina” prin cancelarie.
  Speram sa nu se intample la fel si la examenul din vara.
  Mai sper ca sa mai si postati comentariul!

 3. Tot timpul se gaseste ceva negativ de spus la adresa copiilor de cadre didactice.Intamplator cea vizata este si cea mai buna! Care din elevii din clasa ta a obtinut rezultate de exceptie la toate concursurile? EA, fata invatatoarei! Este printre putinii elevi care a participat la o etapa nationala,are premii la olimpiade….deci o simulare de nivel mediu nu era o problema pentru Ea de aceea a si luat nota maxima!Si anul acesta este eleva cu punctajul cel mai mare la olimpiada de matematica! Egaleaz-o invatand ,nu barfind!

 4. Din cate am vazut din rezultatele afisate sunt altii si mai buni decat ea, ideea era nu de rezultatele obtinute ci de felul in care se manipuleaza notele elevilor, de felul cum unii trebuie sa respecte regulile iar altii nu. Si apropo, ce te face sa crezi ca sunt dintr-o alta clasa?? Oricum pe site-ul scolii comentariile negative nu se afiseaza si asta vorbeste de la sine.

 5. Draga alexandra, daca ai mustrari de constiinta incearca sa mergi la un psiholog sau la Taina Spovedaniei. In primul rand ce spui tu acolo nu are nicio legatura cu acest material. Daca voiai sa dai dovada de inteligenta, spuneai ceva despre ziua unirii, nu sa aberezi despre anumite persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here