HC Buhuși a început pregătirile pentru noul sezon. Vezi noutățile de la echipa

2.525

Clubul de handbal al Primăriei Buhuși și-a reluat activitatea la mijlocul acestei luni. HC Buhuși va inscrie în campionatul viitor 5 grupe de vârstă: Junioare 1 (născute în anii 2000-2001), Junioare 2 (2002-2003), Junioare 3 (2004-2005), Junioare 4 (2006-2007) și Junioare 5 – Minihandbal (2008-2009). HC Buhuși va participa și la Festivalul Baby Handball, organizat de Federația Română de Handbal, cu jucătoare născute în anii 2009 și 2010.

Pentru început, HC Buhuși și-a programat un cantonament de pregătire la Slănic Moldova în perioada 5-12 august și a confirmat participarea la Cupa Fun Sports Brașov (20-24 august) cu grupele J1, J2 și J3. Buhușencele vor avea adversare puternice, precum echipele naționale de junioare ale Macedoniei, Israelului, Serbiei, CSM București, ACS Transilvania, CSH Chișinău sau HCM Craiova.

Buhușeanca Florina Ivăncuță, fostă junioară a echipei locale și fostă jucătoare a echipei Știința Bacău, participă la antrenamente și există posibilitatea ca ea să preia una dintre grupe. Florina a absolvit cursurile Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, specializarea „Sport și performanță motrică” – Handbal.

„Dorim să-i acordăm încredere Florinei pentru că este la început de drum. Ne-a spus că își dorește o carieră în aceasta directie. În funcție de cum se adaptează, vom stabili pozitia ei în cadrul clubului. Are spijinul celor două antrenoare, Mirela Popa și Carmen Dulgheru, dar și pe cel al prof. Crisostom Dantz, cel care, de săptămâna trecută ocupă funcția de Coordonator Antrenori în cadrul clubului.” – Adrian Păduraru, președinte HC Buhuși.

Pe 16 iulie, HC Buhuși a primit o convocare la pregătirea centralizată a Lotului Național de Cadete pentru pivotul Ana Samson. Stagiul va avea loc în perioada 23-29 iulie, la Eforie Sud.

Săptămâna trecută, HCF Piatra Neamț, ocupanta locului 5 în campionatul trecut al Diviziei A, și-a exprimat dorința de a folosi în sezonul următor două junioare de la HC Buhuși, cu dublă legitimare. Este vorba despre Miruna Direa și Petronela Ababei. „Va fi o experiență din care vor avea multe de învățat. Cred că le va fi dificil să joace la J1, la noi, și la senioare, la Piatra-Neamț, dar va fi un pas înainte pentru ele. Sper să se concretizeze această dublă legitimare. Petronela a început deja să participe la antrenamentele conduse de prof. Dan Valentin. În funcție de dorințele fetelor și ale cluburilor, va fi semnat un Protocol de Colaborare. – a spus antrenoarea Mirela Popa.

Protejarea handbalistelor este una din priorități.

„Ne bucurăm să anunțăm că am încheiat o colaborare cu firma germană de asigurări SIGNAL IDUNA. Începând de luna asta, sportivele clubului nostru sunt asigurate în cazul accidentelor ce pot surveni în timpul desfășurării activității sportive, a competițiilor oficiale locale, județene, naționale, internaționale și a antrenamentelor, precum și în stagiile de pregătire, inclusiv în timpul și pe traseul deplasării către locul de antrenament sau competiție.” – Adrian Păduraru, președinte HC Buhuși.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here