Handbal | Junioarele 3 și Junioarele 4, evoluții foarte bune la Cupa Onești

880

Cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului 2023/2024, Junioarele 3 și 4 de la CSO Buhuși au participat la Cupa Onești, desfășurată în perioada 4-6 septembrie. 

Junioarele 3 au câștigat competiția, învingând echipele LPS Suceava (29-23), ACS Transilvania Brașov (28-17), ACS Preventis İaşi (30-16) și pe CS Prosport Focșani, în finală, 26-23.

Junioarele 4 au reușit un turneu bun, clasându-se pe locul al 4-lea.

Premii individuale au primit patru dintre fetele noaste: Giorgia Andrei – cel mai bun inter stanga J3; Bianca Turcea – cea mai buna extremă dreapta J3; Ecateria Sârbu – cea mai buna extremă stânga J4; Xenia Manolache – cel mai bun inter stânga J4.

foto: Roxana Căruceriu / OK Sport Onești

Mirela Popa, antrenoare: Meciurile din cadrul turneului „Cupa Onești” au fost ca o „mănușă” atât pentru fete (Jun.3 și Jun. 4)cât și pentru noi antrenorii, având în vedere că foa

rte curând va începe campionatul și trebuie sa știm unde ne aflam din punct de vedere te

hnic, tactic, mental și ce am putea îmbunătăți în următoarele antrenamente. Asa cu ne-am propus, J3 au reușit sa câștige toate meciurile din grupa B și sa joace finala cu Prosport Focșani câștigătoarea grupei A. La final, fetele noastre au reușit sa se impună în fața celor de la Focșani cu scorul de 26-23, cupa ajungând astfel la Buhuși. În toate cele 4 meciuri, experienta fetelor născute în 2009, împletită cu dorința și ambiția celor născute în 2010 și-au pus amprenta asupra jocurilor. Am avut momente foarte bune în apărare care au pus adversarii în dificultate, iar în atac, printr-un joc strategic în funcție de tactica fiecarei echipe, am reușit sa jucam cât mai bine de la meci la meci. Junioarele 4 s-au comportat surprinzător de bine având în vedere că sunt primele meciuri ale lor în aceasta formula. Avem jucătoare născute în 2011 fără experienta competițională și jucătoare născute 2012-2013 venite de pe terenul de minihandbal, dar chiar și așa au reușit un bine meritat loc 4 din 8 echipe participante. Ne bucuram că avem potențial și la aceasta grupă de vârstă chiar dacă vom avea mult de lucru. Felicităm toate fetele pentru comportamentul și dăruirea din cadrul acestui turneu, cât și pentru rezultate și sunt sigura că împreună cu colegul meu, Sebi Tancau, vom reuși să facem lucruri frumoase la CSO Buhuși. Mulțumim părinților pentru implicare, sprijin și tuturor celor care sunt aproape de noi în acest proiect frumos destinat copiilor. Menționez că din echipa turneului de Junioare 3 au făcut parte două jucătoare de la Cso Buhusi, respectiv Andrei Giorgia (int.stang) și Turcea Bianca (ext.dreapta) și din echipa turneului Junioare 4 au fost desemnate Sârbu Ecaterina (ext.stanga) și Manolache Xenia(int.stang) Forța Cso Buhuși!”

Eusebiu Tancău, antrenor: Un turneu reuşit cu multe meciuri în interval de trei zile , obositor, dar benefic pentru fete mai ales la nivel de J3 unde ne aşteptă un campionat lung cu meciuri foarte grele. Felicit toate fetele pentru dăruire şi implicare în joc şi meciurile cîştigate. Vreau să felicit în special fetele cu premiile personale care au intrat în echipa turneului atât la J3 cît şi la J4 – Turcea Bianca, Andrei Giorgia,  Manolache Xenia, Ecaterina Sârbu pentru jocurile făcute şi importanța acestor turnee. Totodată, vreau să le reamintesc fetelor că la CSO Buhuşi se cere multă seriozitate, implicare personală şi spirit de luptă în limita regulamentului la toate nivelele. Atât eu cît şi Mirela vrem să creştem şi să modelăm caractere cu spirit de învingător. Depinde cât de mult se implică fiecare în persoană. Succes în noul campionat echipelor implicate! Hai CSO Buhuşi!

 

Junioarele 2 și Junioarele 3 vor desfășura primele partide în weekendul viitor, 16 și 17 septembrie. Astăzi, Federația Română de Handbal a afișat seriile:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here