Gardul viu-minune si vandalii

4.113

Edilii buhuseni au cumparat 1.300 de fire de gard viu-minune. Ei au fost impresionati nu doar de proprietatile plantei – crestere rapida (3 m în 2 ani), capacitate de umbrire excelenta, pretentii minime în privinta solului si a îngrijirii, proprietati antizgomot – ci si de pretul accesibil. Deja, plantarea gardului viu-minune a început. Mai sunt vreo 900 de fire care asteapta sa faca buna casa cu solul buhusean. Viceprimarul Vasile Zaharia spera ca acest gard-minune va produce, în sfarsit, o minune… civica: „Anul trecut am plantat 100 de mesteceni. O frumusete… Stiti cati mai sunt? Vreo zece… Vandalii si-au facut «datoria». Speram sa nu se întample asa ceva si cu gardul viu-minune”. Sperantele au cucerit si un orizont care vizeaza anul 2012, spune acelasi interlocutor: „Pentru primavara am fundamentat un proiect care vizeaza rasadirea a 15.000 de flori. Avem un proiect aparte si pentru nou-reabilitata strada Mihai Eminescu. Vrem ca aceasta strada sa devina o strada a trandafirilor. Am vazut ca unii cetateni au început sa planteze deja aceste flori. Se cuvine sa sprijinim si noi aceasta frumoasa initiativa”.

 

 
Ion Fercu- desteptarea.ro

8 COMENTARII

  1. Nu pot sa inteleg ce placere le poate face unora sa distruga…nu ar fi fost o frumusete cei 100 de mesteceni? Chiar trebuie cate un politist sau jandarm la fiecare copacel, sa-l pazeasca noapte de noapte?

  2. ma surprinde in mod placut actiunile de infrumusetare a orasului. sper ca si locuitorii acestui oras sa inteleaga ca nu se poate cere la infinit civilizatie si conditii sociale ca in occident fara ca ei sa nu faca nimic, doar sa ceara, si sa vina in intimpinara actiunilor edlilor buhuseni, chiar daca acestea sunt in numar redus, prin amenajarea spatiilor verzi din fata locuintelor si chiar a blocurilor. as fi chiar f multumit daca s-ar lua masuri severe impotriva talharilor de vandali, care de cele maimulte ori sunt tiganii fara capatai ai orasului, iar in afara de sanctiunile legale sa fie obligati la repararea a ceea ce a distrus in orasul buhusi

  3. Domnule vice ! Va pare rau dupa copacii pe care i-ati plantat pentruca ati dat bani, ati avut grija de ei si ati sperat ca ei sa creasca mari si frumosi. Acum va intreb : cum se simt cei care le omorati caini din curti ? L-a crescut 10 ani, la hranit , i-a facut un loc in familie si la crescut cum e mai bine . Raspune-ti cu sufletul , sa stii numai tu raspunsul si cu domn’ TURCEA, NU MAI VORBESC DE ARAMA SI RUPTUREANU ,aia sunt ……….

  4. Mai Daniele daca esti posesor de caiine te rog sa-l tii in curte la tine asa incat el sa nu prezinte pericol pentru populatie.Eu ma indoiesc ca acel ciine a fost ucis asa aiurea,i-ti inteleg durerea dar eu am vazut cind o femeie era atacata de o haita de ciini undeva pe strada A.I.Cuza si nu pot sa accept faptul ca in timp ce te deplasezi prin oras sa fii atacat de caini care mirie la tine,latra si daca esti mai slab de inger chiar se dau la tine.Ar mai fi o problema cu materiile fecale de la acesti ciini vagabonzi care sunt pe toate spatiile verzi.Ma tem ca nu sunt luate masuri chiar asa cum ar trebui ca nu stiu ce se intampla dar in ultima perioada de timp a aparut un lot nou de caiini ,probabil exportati de catre alti edili.
    Asadar domnule Daniel ce rau poate sa-ti faca un pom(mesteacan) ,eventual i-ti tine umbra in zilele caniculare ,ne da oxigen pe care-l respiram atat noi cat si caiinii,fara a lua in calcul imaginea orasului.Daca i-ti plac animalele asa mult eu nu am  nimic impotriva,sunt suflete dar in momentul in care se aduce atingere vietii persoane ar trebui sa schimbam foaia , nu crezi acest  lucru?

  5. ESCOBARE ! Am spus cainele din curte , nu maidanezi ! Te cheama Zaharia sau Turcea ? Si nu te abate de la subiect . Am spus cainele ce se afla in acel moment din curtea omului , nu de pe strada !

  6. PT DANIEL
    Nu sunt nici Turcea si nici Zaharia dar cred ca dumneavoastra sunteti chiar LIVEZEANU CRISTIAN si acel caiine al dumneavoastra a creat probleme din cite stiu chiar la un copilas de- lui Gruia Liviu zis 50 de bani,asa ca nu mai sustineti tare si la infinit ca acel caiine a fost impuscat pe proprietatea dumneavoastra,el a fost impuscat pe domeniul public acolo unde ii placea lui sa stea,iar dupa ce a fost impuscat s-atarat in curte unde si-a dat obstescul sfarsit.Nu avea ce sa caute in strada si cu asta punem puct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here