Gala Premiilor DEȘTEPTAREA

2.344

Ziarul DESTEPTAREA si-a desemnat câstigatorii Premiilor pe anul 2013. Intr-o atmosfera intima, de sarbatoare, la Café du Teatre a avut loc ceremonia de decernare a prestigioaselor premii ce au devenit o traditie a ultimilor 18 ani.

Printre premianti s-au numarat elevi, profesori, oameni de afaceri, artisti, membri ai unor organizatii neguvernamentale, persoane din administratia publica.

Cu totii, membri ai comunitatii bacauane, alaturi de care Trustul Media Desteptarea a fost, este si va continua sa fie cu aceeasi daruire.

Mouhannad Toron: „Nu vreau sa fac rau”

Mohannad-Toron-1-1

Mouhannad Toron, zodia Berbecului (7 aprilie 1962), medic primar de chirurgie generală, manager al Spitalului Buhuşi, din anul 2011. Născut în Damasc, Siria, este absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi. Căsătorit cu o băcăuancă, psiholog, are doi fii care sunt studenţi la Universitatea de Medicină din Bucureşti.

Priorităţile fiinţării sale sunt: Familia, Bolnavul şi Credinţa. Are ca moto un gând minunat: „Finalizarea unui scop este urmată mereu de stabilirea şi realizarea altui scop generos”. Hobby: muzica clasică. Zice: „Copiii mei cântă la pian. E o plăcere, o bucurie să-i ascult!” Este îndrăgostit de două ţări: „Ţin foarte mult la Siria, ţara în care m-am născut. Dar şi România este ţara mea, îi datorez enorm de mult, sunt ataşat de ea, o respect, îi sunt loial, trudesc responsabil în ea”. Dacă nu l-ai cunoaşte, ai crede că este patetic: „Trăiesc pentru bolnav, trăiesc suferinţele bolnavului. Cea mai mare bucurie o trăiesc atunci când bolnavul pleacă pe picioarele lui acasă. Dacă îl revăd sănătos peste un an, peste un timp, bucuria mă inundă”.

Mărturiseşte amar: „Legislaţia precară, birocraţia şi mentalitatea învechită sunt obstacolele cele mai mari. Îmi este, ne este foarte greu să convingem că lumea s-a schimbat, că trebuie să ne schimbăm şi noi; toţi. Pentru c-am insistat în acest sens, uneori, unii m-au <>. Dar eu nu vreau să fac rău. Vreau să fim în slujba pacientului, a celui care ne plăteşte”. Reabilitarea spitalului buhuşean şi schimbarea mentalităţilor este vedeta activităţii sale. Într-un timp scurt, colaborând minunat şi cu întreaga comunitate locală, cu primarul, a reuşit implementarea unor proceduri riguroase, a revoluţionat baza materială, a realizat informatizarea totală cu software medical şi hardware aferent.

Toate acestea oferă unor secţii şi compartimente ale spitalului veleităţi europene. Faptul că acreditarea spitalului este aşteptată cu optimism justificat reprezintă temeiuri ale acestei aserţiuni. Mouhannad Toron: chirurg foarte apreciat, manager de spital, om de o rară onestitate, consecvent în principii, adversar al rutinei şi incompetenţei. I se acordă Premiul „Deşteptării”, pentru management inovator, responsabil şi eficient.

desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here