Furturile de fier vechi sunt tot mai dese. Ultimul: 10 metri de cale ferata

3.863

cale ferata

Marti noapte, la ora 00.30 ,o patrula din cadrul formatiunii de Ordine Publica impreuna cu lucratorii jandarmi de serviciu, in urma obtinerii unei informatii, au depistat in zona iesirii din Buhusi spre comuna Racova, o caruta in care se aflau trei persoane ce au sustras o bucata de sina de cale ferata de 10 metri. Circularia feroviara nu a fost intrerupta, buca de sina fiind de la o linie dezafectata. “Unul din cei trei barbati a reusit sa fuga dar a fost identificat si gasit in dupa-amiaza zilei de marti. Li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii de furt calificat, cercetarile urmand sa fie preluate de sectia de politie de la Transporturi Feroviare Bacau, fiind un caz de competenta lor. “ – ne-a spus Inspectorul Principal Florin Vizitiu, seful formatiunii de Ordine Publica.

cada fontaVineri, 15 martie, la ora 7 dimineata, o persoana din cartierul Orbic  sesizat Politia Buhusi ca in timpul noptii persoane necunoscute au sustras din curtea locuintei sale o cada din fonta. Echipa de serviciu de la schimbul 3 s-a deplasat la fata locului, a efectuat cercetari in zona si, in urma unei informatii, s-a stabilit ca Ionut C., de 15 ani, fara ocupatie, aflat in abandon scolar a sustras bunul respectiv in vederea valorificarii la un centru de colectare a fierului vechi. Prejudiciul a fost recuperat si predat proprietarului. Parintele minorului a fost sanctionat contraventional pentru nesupravegherea acestuia.

Un alt caz a avut loc pe datade 10 martie, la ora 16, cand patrula de Ordine Publica impreuna cu patrula de jandarmi din cadrul Plutonului de Jandarmi Buhusi, au surprins in flagrant trei tineri care sapau in jurul unor structuri metalice in zona Lunca Bistritei pe un teren aflat in proprietatea unei societati din Municipiul Iasi. Ghiocel H., 32 de ani, Fabian H., 21 de ani si Marius Adrian B. , 19 ani, toti din zona Colonia Bistritei, fara ocupatie, au fost prinsi si condusi la sediul politiei si audiati. Asupra lor a fost gasita cantitatea de 150 kg de fier vechi  care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor .  Li s-au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii de furt, urmand ca bunurile sa fie predate societatii respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here