Fulgerele si trasnetele au provocat mare deranj

3.401

Fenomen meteorologic neobisnuit la Buhusi, in acest weekend: la vreme de amiaza, fulgerele si tunetele i-au surprins pe toti locuitorii. Pana si varstnicii asezarii au spus ca asa ceva n-au mai pomenit. Dupa cateva picaturi reci si rapide de ploaie, a inceput sa cada un fel de grindina de …iunie, repezita si mare. In doar cateva minute, stratul de gheata a depasit pe alocuri trei centimetri.

Apoi, grindina a devenit lapovita pufoasa, voluminoasa. Clopotele unor biserici au fost trase, ca-n vreme de vara, pentru a incerca sa potoleasca iuresul din ceruri. Fulgerele si trasnetele au provocat mare deranj in reteaua electrica. Mai multe zone ale orasului au ramas, o vreme, fara energie electrica. Socurile de curent electric au afectat si retelele televiziunilor prin cablu, de internet si telefonie. Unele dintre transformatoarele de retea ale televiziunii prin cablu au fost „prajite”.

Cel putin trei sute de abonati ai televiziunii prin cablu au fost afectati. Duminica inca se mai lucra la remedierea retelelor de televiziune prin cablu si internet. Accesul la varianta digitala a televiziunii era inca in mare suferinta. In multe locuinte au fost afectate televizoarele, frigiderele si alte aparate electrocasnice.

 

I. Fercu
desteptarea.ro
 

7 COMENTARII

    • mary,dupa cum scrii(la cate greseli de ortografie ), cred ca la tine a fost luata lumina in permanenta la tine acasa.esti la clasa pregatitoare?

    • Draga ,,Gimy,, ar trebuie sa te corectezi pe tine la exprimarea proasta pe care o folosesti in a atrage atentia ,,Maryei,, ,,cred ca ,,la tine,, a fost luata, la tine acasa,, 🙂

  1. vineri a fost, tot asa o vreme urata tare fara ploaie multa cativa picuri… da trasnete! cat incape // am crezut ca imi cade geamu in cap-asa de tare tuna .Iar fulgere nu mai zic aveam impresia ca a iesit prin bornele de la priza fulgeru

  2. Numai profesori in gramatica limbii romane pe aici , foarte amuzante comentariile de mai sus.Corectam pe altii cand nici noi nu stim sa scriem cat de cat corect, dar ne pricepem sa corectam pe altii …=)). Foarte amuzant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here