Fructele toamnei ne apără de boli

2.247

mironBun venit…desi inca este o vara prelungita … de la care numai minutele care trec ne fura , vara pe nesimtite din existenta noastra…Ramai,o ramai,nu pleca inca… nu ne lasa prada tristetilor, amaraciunilor care ne vor cuprinde odata cu venirea ploilor,a frigului si a vanarii de vant…

Dar fructele toamnei ne apara de boli.

Cura cu mere sau pere
Se practică 2 sau 3 zile, folosind o dietă alcătuită numai din mere sau pere crude, răzuite. Cantitativ, se utilizează două kilograme de fructe, repartizate în 5-7 mese pe zi. Prin conţinutul bogat în vitamine şi acizi naturali, merele exercită un efect antidiareic, antiputrid, antifermentativ, facilitând dezvoltarea florei intestinale normale, prevenind în acelaşi timp formarea pietrelor la vezică sau rinichi. Infuzia din coajă de măr este un bun depurativ şi diuretic. Sucul de măr, proaspat extras, se recomandă în stări febrile. Perele au efecte benefice în ateroscleroză, hipertensiune arterială, boli cardiace, nefrită cronică, edeme, oligurie.

Cura de struguri
Se utilizează ca şi cura de mere pe perioade scurte (2-3 zile), sau în bolile maligne sub forma unei cure de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de struguri, fără seminţă şi coajă, sau numai sucul proaspăt extras. Se începe cura cu 1kg crescându-se treptat la 2-3 kg pe zi. Bogaţi în glucide (zahar, săruri minerale, vitamine, strugurii facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanţa vitaminică, ne fereşte de gută prin eliminarea acidului uric din organism, exercită un efect decongestionant.

Cura cu suc de lămâie
Sucul de lămâie, prin bogăţia în vitamina C şi săruri minerale, exercită un efect depurativ, neutralizant al acidităţii sângelui, întărind pereţii vaselor sangvine. Se consumă în prima zi sucul de la o lămâie, crescându-se doza zilnic cu câte o lămâie, până se ajunge la cinci lămâi pe zi. Din ziua a şasea, se scade doza cu câte o lămâie pe zi, până se ajunge la o lămâie pe zi. După o pauză de 2 săptămâni se poate relua. Cura este foarte eficientă în litiaza renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice, boli respiratorii.

Dr. Ioan MIRON medic primar de familie si doctor in stiinte medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here