Fotbal, Liga a IV-a: Biruinta Bacau, in locul lui ASO Buhusi

7.594

Probleme financiare

Criza financiara se resimte in toate esaloanele fotbalului romanesc. Se cesioneaza locuri, se desfiinteaza echipe sau apar tot felul de fuziuni. Liga a lV-a a judetului Bacau nu face exceptie. Ultima mutare este aparitia Biruintei Bacau in locul formatiei ASO Buhusi. Profitand de problemele economice ale celor de la ASO, care pierdusera sprijinul Consiliului Local, AS Biruinta Bacau a decis sa se mute cu arme si bagaje la Buhusi, acolo unde doreste sa ramana mai multe sezoane.

Sprijin local

„A aparut aceasta oportunitate pe care era pacat sa o ratam“, a explicat presedintele Biruintei, Florin Lacatusu. „Doar niste nebuni s-ar fi apucat de o treaba ca asta, insa noi suntem increzatori ca totul va merge bine, in ciuda crizei“, a declarat si Gabi Cosa, care va activa atat ca jucator, cat si intr-o functie de conducere. Biruinta se bazeaza pe forte financiare proprii care asigura jumatate din buget, dar si pe ajutorul municipalitatii buhusene. „In baza unui protocol, Primaria din Buhusi ne va sprijini cu bani, transport, dar si cu baza sportiva“, a precizat Cosa.

Vine si Giani Capusa?

Obiectivul noii grupari este unul indraznet: clasarea in primele cinci locuri. Deocamdata, lotul de jucatori este in formare, duminica, Biruinta sustinand un meci cu caracter de trial contra Bradului Roznov. De la ASO Buhusi a fost oprit un nucleu de sapte jucatori cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani, iar pe lista achizitiilor figureaza doi jucatori care anul trecut s-au batut pentru un loc in C cu echipele lor: Nicu Andrei si Pupaza. Cea mai mare surpriza ar fi insa inregimentarea lui Giani Capusa. „Ar fi o lovitura de imagine pentru noi“, a explicat presedintele Lacatusu.
Dan Sion – desteptarea.ro

13 COMENTARII

 1. Intr-un articol mai jos citim ca administratia locala nu are bani pentru sustinerea echipei orasului.Acum citim ca va sustine inclusiv financiar o echipa care nu are nimic in comun cu orasul.Tinerilor nostri fotbalisti,copii ai acestui oras le-au fost taiate si ultimele sperante de a fi utili comunitatii si de a reprezenta orasul in competitii sportive.Vor ingrosa rindurile somerilor iar unii dintre ei mai tirziu vor deveni probleme sociale si asta pentru ca administratia locala isi dovedeste inca o data incompetenta.
  Solutii pentru mentinerea echipei se puteau gasi aducind aminte aici ca sunt citeva societati care de ani de zile sunt abonate la banul public si ar fi putut ajuta sportul buhusean .Sunt sigur ca si in acest caz ca si in multe altele sunt alte interese inclusiv politice care primeaza interesului comunitatii.

 2. Doamne Dumnezeule! Primaria din Buhusi nu mai are bani sa-i sprijine pe cei din Buhusi sa joace si ei fotbal, dar bine ca are bani sa le dea altora, din alt oras ca sa….culmea….joace fotbal.

 3. Hotii…Hotii….Hotii. Primaria orasului Buhusi e plina de bulangii…dar fotbalisti de la ASO stiu care a fost cauza desfiintari echipei. NAEEEE…

 4. Cine-i Nae asta ???… Domnule primar, sprijiniti echipa din Buhusi, ca si tinerii nostri stiu sa joace fotbal si au dovedit acest lucru ! Iar acest Nae sa-si vada lungul nasului si sa nu se dea ceea ce nu a fost,nu ete si nu va fi niciodata !… Chiar nu avem oameni pregatiti ? Eu nu cred. Scoala din Buhusi a dat valori intotdeauna. Uitati de acest Nae care nu are scoala, nu are prezenta, nu are nimic… arata ca un nimeni si e un nimic ridicat prin lingusiri si pupaturi in fundul unora. Cum sa desfiintezi tu echipa Buhusiului in culmea gloriei sale? Va rog sa apreciati competenta.

 5. Nu conteaza faptul ca nu ai scoala,prezenta,ca esti o nulitate cel mai important este faptul sa aduci voturi la partid.Iar d-l Nae si-a indeplinit cu mare responsabilitate sarcinile trasate- peste 50% din voturile obtinute de PSD in campaniile anterioare fiind ale romilor al carei lider de necontestat este.De aceea partidul a hotarit sa-l rasplateasca pe acesta cu finantare din bugetul local pentru echipa de handbal in detrimentul echipei de fotbal. Joi va fi sedinta si vom da HCL.

 6. Mai bn ajutati saracii decat sa sprijiniti sportul mai mult de liga 4 nu o sa ajungem si handabalul nu are valoare un copil nu are sanse prea mari sa ajunga spoertiv profesionist in orasul buhusi sprijiniti alte cazuri….

 7. Ce tot atatea neintelegeri pe subiectul acesta?! Daca intradevar nu mai erau bani,nu mai venea aceasta echipa ”Biruinta Bacau”. Eu nu inteleg,de ce nu va convine infiintarea acestui club de handbal,poate aceste fete vor avea vreo sansa.Nu mai judecati fara sa stiti! Se munceste din greu si se pune suflet pentru a duce aceasta echipa cat mai sus.Voi stiti ce antrenamente grele fac acesti copii? Nu au nevoie de descurajari,au nevoie de sustinere. Cu ajutorul lui Dumnezeu si mai ales cu eforturile depuse de aceasta echipa,vor aparea si rezultatele muncii lor si nu putini vor fi cei care se vor da drept ”fani”,dar care acum judeca cu nerusinare.

 8. Eu sunt de principiul : omul potrivit la locul potrivit ! Nu poti pune un om fara studii in domeniu sau macar cu o performanta in sport la conducerea unei echipe de fotbal sau handbal doar pentru ca e un “politician” care a adus voturi unui partid si trebuie “rasplatit” ! De aceea o ducem RAU in tara asta si din ce in ce mai rau, fiindca totul este dictat politic, iar multi fara experienta vor functii de conducere. Nu sunt de acord cu aceasta metoda si voi fi atenta la ce votez in viitor; voi fi atenta la viata mea si viitorul meu, al copiilor mei si nu voi vota pentru mici, galeti, ulei … etc. Asa voteaza doar cei inculti si nu vreau sa fac parte dintre ei.
  Deci, in final nu am inteles, cine este dl. Nae? In afara ca e presedintele rromilor ? Sa faca ceva pentru comunitatea pe care o reprezinta, ca nu se vede a face ceva in sensul asta…!Si ar avea mult mult timp ocupat cu acele probleme, multe de facut, de nu o sa-i mai arda de sporturi!!!

 9. Nae Butuc a fost implicat in sportul buhusean cand acesta era in perioada de glorie. A fost delegat, presedinte si nu mai stiu ce. De asta a ajuns el sa fie solicitat si acum. Daca a facut bine sau rau sportului buhusean nu pot sa spun, dar cred ca faptele vorbesc de la sine.

 10. cea fost nae?????????????.Tu vorbesti de pe carte?.Presedinte delegat si mai ce?.Stii cu adevarat ce afacut acest nae?.Cate semne de intrebare s-a mai pun!

 11. Domnule care te-ai intitulat cu acest nume…afirmatia dvs este una aberanta. Si daca chiar este adevarata inseamna ca Primarul acestui oras este un om de nimic. In fine….nu mai se poate face nimic. BAFTA hotiilor din primaria Buhusi.

 12. ce ziceti voi de nae?presedinte/delegat?a fost si ramine doar un lingau care nu vrea sa munceasca.a trait tot timpul pe linga echipa ba de fotbal ba de handbal dupa cum a batut vintul.lasate bai nae ca nu ai nici o treaba cu sportul tu vrei doar sa pacalesti niste copii doar ca sa nu te duci tu la munca.rusine

 13. Eu cred ca echipa de handbal a orasului buhusi ar trebui sustinuta . Dumneavoasta nu stiti cat efort depun fetele la antrenamente .Stiu cum decurg antrenamente lor si nu este usor ca niste adolescente sa isi sacrifice 2 ore din timpul lor liber pt handbal .Eu una cred ca handbalul nu a murit la buhusi si mai cred ca aceste fete vor reusi mai departe ;).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here