Fosta fabrica de postav, impartita pe bucati de afaceristi

10.355

Primaria din localitate a decis sa concesioneze o parte din cladiri si teren in 12 loturi. Cu o zi inainte de licitatie, primarul Ionel Turcea si-a retras firma in care el este actionar majoritar si prin care vroia sa inchirieze aproape 17.000 de mp.

O parte din fosta fabrica de stofe din Buhusi, un brand al industriei textile din perioada comunista, a fost scoasa la „mezat” de primaria orasului. In urma unei sedinte de consiliu local, care a avut loc in urma cu o luna, consilierii au decis ca intregul imobil sa fie impartit in 12 loturi si dat spre inchiriere.

Pretul decis de alesii locali este de 0,02 euro mp/an pentru teren si 0,5 euro mp/an pentru cladiri. Fiecare lot cuprinde suprafete intre 1.000 si 10.000 de metri patrati. Societtti comerciale care au cumparat caietul de sarcini intentioneaza sa dezvolte in zona tot soiul de afaceri.

Daca unii patroni considera ca lotul scos la licitatie se preteaza pentru o ferma piscicola, de pasari sau de legume, altii sunt convinsi ca zona este numai buna pentru dezvoltarea unei fabrici de PVC, un depozit de piese auto, de reciclare a deseurilor sau materiale de constructii.

Intreaga suprafata scoasa spre inchiriere are 116.514 mp de teren, pe care se gasesc 19.342 mp de constructii si 4.207 mp de platforma industriala betonata.

Firma primarului, retrasa de la licitatie

Cu toate ca a cumparat caietul de sarcini si recunoaste ca a intentionat sa participe la licitatie, primarul orasului Buhusi, Ionel Turcea, si-a retras firma de la licitatie cu o zi inainte ca aceasta sa aiba loc. „Intr-adevar, am vrut sa particip la licitatie cu firma in care sunt actionar majoritar, insa m-am retras chiar inainte sa inceapa licitatia. De fapt, eu am vrut sa dau un exemplu personal ca sa atrag investitorii. Apoi cand am vazut ca s-au inscris destui la licitatie mi s-a parut firesc ca eu sa ma retrag“, ne-a declarat Ionel Turcea, edilul orasului Buhusi.

Administratorul gunoaielor, revoltat pe stadiul cladirii

Dumitru Buzila, administratorul firmei care colecteaza deseurile menajere din oras, a obtinut in urma licitatiei unul din cele 12 loturi. Considera in schimb ca miscarea facuta de el nu este o afacere, deoarece cladirile sunt in paragina, fara pereti si acoperis.

Eu am cumparat o statie de deseuri care scoate peturile si cartoanele din gunoaie. Din punctul de vedere a Mediului, locatia aleasa de mine este buna. Nu pot pune gunoaiele in centrul orasului. Insa ma simt pacalit, pentru ca primarul ne-a atras pe toti in aceasta licitatie si apoi s-a retras“, a afirmat Buzila

adevarul.ro

11 COMENTARII

  1. rusine putin spus…oare a interesat pe cineva soarta acestei fabrici?.Nu s-a gasit mai multi investitori,dar seriosi eu fac fir,tu faci stofa eu o finisez si asa era un comert intre iei in interior,dar cu benificiu pt. populatie.Aveai un loc de munca,si era si un salariu.Nu s-a vrut s-a distrus fierul adica utilajele au fost vindude ca fier vechi,si oare cine a beneficiat de pe urma vinzarii lui????.Cine stie tace de ce??de frica.Este dureros ca dupa 89 se tace si se tace de frica..oare de cine ne mai este frica?.Dar mai bine vorbim pe la colturi si nu spunem lucrurilor pe nume,si asa uni se inbogatesc si alti DOMNUL cu mila!.

  2. O conducere incompetenta,ce mai…
    Dar cui ii pasa,au pus mana pe o vaca de muls iar acum nu fac altceva decat sa…mulga.
    Nu au fost in stare sa faca nimic ptr.redresarea societatii.Un ingineras si un economist depasit si fara personalitate(care acum este bine merci ,la pensie) inconjurati numai de oameni incompetenti,un fel de “Yes,meni” ,au gasit ca solutie de salvare sa vanda societatea la fier vechi.Orice dobitoc ar fi gasit o astfel de solutie….Sa stai in birou si sa astepti sa-ti vina comenzile,asta ar fi vrut dansii,ca pe vremea comunismului cand exista o distibuire .Nu stiu cat fier vechi va mai putea fi vandut iar dupa aceea?…D-zeu cu mila!.Pacat,mare pacat ptr.ce au distrus niste incapabili…

  3. Oare se mai fabrica vreun metru de stofa, matase sau alt fel de tesatura in tara asta ?!?! Mare pacat ca , practic, toata industria textila romaneasca a fost distrusa. Sistematic, intentionat, in dusmanie practic, numeroase fabrici (de tricotaje, de confectii, tesatorii etc) au fost rase de pe suprafata pamantului… Care este explicatia? Incompetenta managerilor, agravata de conditiile economice actuale. Dar in afara de acestia exista inca multi vinovati, stiuti si nestiuti…

  4. Cand am terminat liceul din anumite motive m-am angajat in fabrica de postav la Filatura Pieptanata, am lucrat acolo aproape 9 sau 10 luni, Oare mai pot recupera vechimea din acea perioada fiindu-mi necesara la pensie Poate cineva sa ma ajute cu un sfat sau raspuns?Va multumesc anticipat val

    • Buna seara. Indicati va rog o adresa de e-mail la care o sa va comunic niste date care probabil va vor fi folositoare. In mod normal exista posibilitatea de a realiza o petitie catre unitatea in care ati lucrat . In 2 zile voi incerca sa va dau un raspuns – daca reusesc sa identific impreuna cu cativa oameni care cunosc legislatia muncii.. solutia legala la problema dumneavoastra. In ce perioada de timp sunt cele 9 sau 10 luni..
      Toate cele bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here