FORBES: Buhușeanul Ioan Teslaru (Intertranscom) a intrat în Top 50 Cei mai bogați români, averea lui depășind 100 de milioane de euro

19.701

Dacă în 2021 găseam pe lista Forbes România 39 de persoane cu o avere netă de peste 500 de milioane de lei, în 2022 înregistrăm 11 prezențe noi. Cei 50 de români au, fiecare, o avere de cel puțin 500 de milioane de lei, iar averile lor cumulate însumează aproximativ 100 de miliarde de lei, cu 20 de miliarde mai mult decât în 2021.

Printre cei mai bogați nou-intrați în top anul acesta s-au aflat mai mulți antreprenori activi în industrie sau în domenii care au legătură cu industria, precum Costel Miron (Grup Mairon Galați), Ioan Teslaru (Intertranscom IMPEX) sau Ștefan Cherciu (Casa Noastră). Pe de altă parte, veți remarca și lipsa unora dintre numele prezente în mod tradițional pe lista Forbes, precum familia Adamescu sau Gabriel Popoviciu.

Ioan Teslaru este patronului societății SC InterTransCom Impex SRL Buhuși, cel mai mare producător de plase sudate, panouri bordurate zincate și sârmă moale neagră din România. Recent, Intertranscom a câștigat, alături de firmele lui Dorinel Umbrărescu, licitația pentru contruirea a două loturi din autostrada Buzău-Focșani.

Potrivit listafirme.ro, în anul 2021, societatea buhușeană SC INTERTRANSCOM IMPEX SRL a avut o cifră de afaceri de 346 milioane de euro și un număr mediu de angajați de 358.

Clasamentul celor mai bogați români în 2022 – TOP Forbes România

Iată ce averi au cei mai bogați oameni de afaceri români anul acesta:

1. Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman) – 13 miliarde de lei

Investițiile fraților Dragoș și Adrian Pavăl în sectorul imobiliar reprezintă o cursă neîntreruptă, fără „pauze de respirație”, bine calculată și adaptată la condițiile pieței.

2. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 8,5 miliarde de lei

Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție. Omul de afaceri este cunoscut pentru Banca Comercială Ion Țiriac, prima bancă privată din România, care a fost înființată în 1990. Ulterior, entitatea a devenit Unicredit, iar în urmă cu șapte ani Ion Țiriac și‐a vândut pachetul de acțiuni către grupul italian. Banca și‐a schimbat denumirea în Unicredit Bank. În aceeași perioadă, omul de afaceri a vândut și participația în Metro Group.

3. Daniel Dines (UiPath) – 8 miliarde de lei

Afacerile celei mai importante companii de pe piața de RPA din lume, listată pe Bursa din New York în 2021, nu sunt încă pe profit, dar tehnologia creată de UiPath continuă să apese pedala accelerație. Omul de afaceri își continuă și în 2022 „obișnuita” serie de investiții în companiile românești. Daniel Dines a achiziționat în această primăvară, prin intermediul vehiculul său de investiții Ice Vulcan Properties Ltd, înregistrat în Cipru, un pachet de 9,57% din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol românesc.

Informaţiile au fost obţinute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanţelor, de la Registrul Comerţului, din bazele de date ale portalului Confidas.ro sau de la oamenii de afaceri intervievaţi de către redactorii Forbes România.

sursa: forbes.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here