Fluidizarea traficului in oras, o necesitate

8.646


In sedinta ordinara a Consiliului Local din data de 29 martie 2012, consilierii au discutat si despre unele masuri care vor fi adoptate pentru fluidizarea traficului in orasul Buhusi.

Una dintre cele mai importante masuri ce se vor lua in acest sens este instituirea sensului unic pe urmatoarele artere:
– pe strada Tineretului cu directia de circulatie dinspre sensul giratoriu catre Spitalul Orasanesc Buhusi
– pe strada Mihai Eminescu cu directia dinspre strada Voiaga spre strada Republicii
– pe strada Nicolae Balcescu cu directia dinspre centru catre strada A. I. Cuza
– pe strada Mihai Viteazu cu directia de circulatie dinspre strada A. I. Cuza spre centru

De asemenea, un alt punct  important a fost cel legat de schimbarea locatiei targului saptamanal de pe strada Libertatii pe platforma din curtea SC Stofe Buhusi SRL, cu intrare de pe strada Stadionului (sau pe amplasamentul fostei livezi de pe aceeasi strada), conform Hotararii de Consiliu Local nr. 24/2012.

Dupa cum ati observat, prezenta tot mai numeroasa a microbuzelor in centrul orasului ingreuneaza traficul foarte mult. In acest sens, consilierii au luat un discutie mutarea statiilor de maxi-taxi pe strada 8 martie, in fata Muzeului de Istorie.

25 COMENTARII

 1. avem in orasul asta de 2m patrati 4 politisti din cadrul FPR buhusi, nu sunt in stare sa fluidizeze circulatia asta din Buhusi?!? cine credeti ca va respecta acele indicatoare atata timp cat nu vezi un politist de la rutiera prin oras ?!?

  • 1. Eu cred ca ar trebui totusi sa iti ei ochelari
   2. Cei patru politisti de la F.P.R Buhusi trebuiesc sa faca 3 schimbri si bineteles sa isi mai ia si libere concedii medicale sau de odihna.
   Asa ca inainte de a face unele informatii ar fi bine sa te informezi prietene. 
   In legatura cu cu crearea acestor sensuri unice sunt perfect de acord. Sa nu uitam faptul ca  ambulanta si pompierii au un statut special in unele cazuri atunci cand situatia o impune. 

  • ,,prietene,, esti total pe langa, cei de la rutiera NU fac schimbul 3, concediul nu se acorda tot odata, se ia in 2 parti si daca ai cauti vara o sa-i gasesti prin aproprierea statiei peco, pandint vreun nefericit care iese din peco, stiu asta pt-ca lucrez cu ei asa ca stiu mult mai multe decat ai putea tu sti vreodata ! ,,prietene,, .

 2. Interesant.
  … pe strada Tineretului cu directia de circulatie dinspre sensul giratoriu catre Spitalul Orasanesc Buhusi
  … pe strada Mihai Eminescu cu directia dinspre strada Voiaga spre strada Republicii
  ….
  Si vor fi obligate ambulantele sa circule pe contrasnes pe tineretului… cand pleaca de la spital.
  Vor obliga si masinile de pompieri. sa circule pe contrasens pe Eminescu ?
  Ca sa intre masinile care stau in parcarea din spatele primariei si in fata primariei.. vor intra tot pe contrasens…. sau vor fi obligate sa circule pe tineretului .. si asa mai departe

  Sa intelegem ca daca vii cu masina dinspre runc.. trebuie obligatoriu sa treci printr-o piata aglomerata (mihai viteazeu)?.. si sa cresti riscul de a face accidente.. ca sa ajungi pe N Balcescu ?

 3. Daniel Rezmires se va circula pe ambele sensuri pina la intrarea in curtea pompieriei si ambulantele pot sa mearga si pe str m eminescu cind pleaca la o urgenta si se intoarce pe tineretului…..daca vii dinspre runc poti sa intri si pe siretului ca e o starda bine facuta acum

  • avand deja un sens giratoriu, ar fi mai utila si ar fluidiza mai usor traficul iesirea din tineretului si intrarea pe eminescu, sa iesi de pe eminescu, dimineata cand toata lumea pleaca in toate directiile, e groaznic, sau poate fac si acolo un sens giratoriu.si pentru a circula pe mihai viteazul, ar trebui intai reparata, e jalnica. oricum nu e gandit bine.

 4. Eu zic ca ar trebui incercat.Este o hotarare care se poate modifica in functie de cum se desfasoara circulatia mai convenabil.Dar mai zic ca si politia ar trebui sa se faca prezenta prin oras.Nu ca daca nu au bani de benzina pt masini nici ei nu mai lucreaza.Cum isi justifica salariile? Au uitat cumva ca mersul pe jos este sanatos?

 5. De ce nu muta maxi taxi in autogara si asa ca e libera tot mereu si-n centru sa fie liber mai baga si sens unic pt un oras ca buhusul ce e metropola new york nu au ce face….

 6. In prezent pe Balcescu sunt masini parcate aiurea chiar in intersectie cu A.I. Cuza,mai sunt chiar in intersectia cu Oficiul PTTR (ERA UN PORTOCALIE) Chiar nu le vad tovarasii de la rutiera care te trateaza cu multa greata de cum coboara din Pasat ( ca mai nou au Pasat),probabil ca sunt mai ocupati cu traficul de pe DN ca de acolo mai picura cite ceva si omul e in tranzit nu te cunoaste ca in oras toata lumea ii stie  ca  pe niste cai breji. Apropo cum bine zicea cineva daca nu au carburant sa-si  miste fizicul si sa faca ceva sa mai resusciteze orasul asta congestionat.L atraba domnilor ca sa va justificati leafa (buna sau rea cum o fi ea ca doar nu va  tin astia legati de glie ca pe iobagi ,de nu va convine valea in civilie).

 7. Cred ca pentru a fluidiza traficul in Buhusi ar fi nevoie de constiinta soferilor care parcheaza anapoda. De ce nu propuneti masuri in acest sens? Sau poate sa mai amenajati locuri de parcare fiindca stim cu totii ca sunt foarte multe masini in oras…
  Regulile pe care vreti sa le aplicati vor incurca si mai mult circulatia. Asa e ?

  • cam ai dreptate Paul N. Ar trebui luate masuri in legatura cu parcarile, nu cu sensul unic pe strazile centrale. Avem si noi cateva strazi in orasul asta si pe astea le pun cu sens unic??

  • la 2 strazi, fa sens unic, de ce? pentru ca profesorii nu-si pot parca masinile in curtea liceului?le lasa in strada, spatiu au suficient.

  • Profesorii parcheaza in curtea liceului, cei mai multi dintre ei, dar elevii nu au unde parca.

 8. Am fost stundent 3 ani in Iasi si nu cred ca am vazut un oras la fel de aglomerat ca Iasiul si la fel de bine organizat dpdv al traficului.Ce e drept nu au strazi prea bune dar inafara de 2 intersectii in care eu cred ca chiar nu au ce sa faca totul e ok.Sensuri unice cu duiumul dar se cunoaste diferenta.
  Mie mi se pare ok ce vor sa faca si ii sustin, si nu ma doare mana sa invart volanul de 2-3 ori in plus si nici buzunarul pt 2-3 picaturi de benzina cand stiu ca nu trebuie sa mai fac slalom pe strada Tineretului. Sper sa rezolve drumul de la piata daca vor sa faca asta ca acolo e jale.

  • Tudoreee, la ce mama naibii le trebe ma la copii aia parcare, sa mearga pe jos, sa invete… nu sa faca impresii ca vin cu masina la scoala, si asa e mic orasul… si cele mai probabile accidente sunt la persoane foarte tinere, gen liceeni, ca se cred zmei, nu stapanesc volanul… mai pe scurt conduita in trafic lasa de dorit.Cel mai bine ar fi sa se infiinteze cineva care sa ridice masini,si asa nu isi mai parcheaza fiecare masina pe unde vrea.de exemplu cand vin acasa in vacanta sunt multe masini parcate aiurea, si iti iau din vizibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here