Florin Diaconu se apără: „A fost o discuție amiabilă, fără niciun interes politic. Fără amenințări, fără nimic…”

1.782

Săptămâna trecută, Florin Diaconu, candidatul PNL la Primăria Buhuși, i-a dat telefon managerului spitalului din localitate și l-a amenințat că, dacă nu îi lasă omul în pace, va ajunge până la Ludovic Orban. Știrea a făcut înconjurul internetului și a stârnit numeroase reacții.

Președintele PNL Buhuși a emis următorul comunicat de presă:

Am constatat că o discuție telefonică pe care am purtat-o cu managerul spitalului din Buhuși, domnul Constantin Poiană, a ajuns subiect de primă pagină, de aceea doresc să fac următoarele precizări:

Telefonul pe care i l-am dat managerului spitalului din Buhuși a venit ca urmare a unei situații tensionate existente în unitatea medicală, situație care, din punctul meu de vedere, pune în pericol calitatea actului medical, mai ales în această perioadă dificilă.

Așa cum se poate vedea din scriptul acestei discuții, nu mi-am arogat nicio calitate oficială. A fost pur și simplu un demers care a avut la bază dorința sinceră de face ca lucrurile în spitalul din Buhuși să funcționeze, iar aceste stări de tensiune să înceteze.

Faptul că am afirmat că voi apela la instituțiile statului și că voi ajunge inclusiv la premierul Ludovic Orban nu trebuie privit, așa cum greșit s-a interpretat de către adversarii mei politici, ca o amenințare. În continuare sunt hotărât să mă folosesc de toate pârghiile legale pentru a debloca o situație conflictuală care, așa cum spuneam, afectează calitatea actului medical.

Mă surprinde în mod neplăcut rapiditatea cu care PSD a înțeles să speculeze pe marginea acestei conversații, dând o cu totul altă conotație demersului meu. Poziționarea PSD în această chestiune transformă totul într-o luptă politică, mai ales că nu mi-am ascuns niciodată intenția de a candida la Primăria orașului Buhuși.

O competiție politică trebuie dusă cu idei și proiecte, nu cu speculații ieftine, iar reacția PSD mă ambiționează și mai mult. Pentru că sunt buhușean și pentru că îmi pasă de ce se întâmplă în orașul în care m-am născut și trăiesc, oraș care, din păcate, a pierdut aproape orice șansă de dezvoltare sub administrarea PSD din ultimii ani.

Florin Diaconu
Consilier local PNL, orașul Buhuși

Constantin Poiană a făcut, între timp, și plângere penală pe motiv că a fost șantajat de un politician local. Sesizarea către Parchet vine la o zi după ce înregistrarea audio a circulat pe internet.

Ieri, Diaconu a dat un interviu pentru Easy TV Bacău, susținând în continuare că nu a fost vorba de amenințări sau șantaj, singura lui grijă fiind binele spitalului buhușean.

 „A fost o discuție amiabilă, fără niciun interes politic. Fără amenințări, fără nimic…” – a declarat Florin Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here