Florin Diaconu este candidatul dorit de PSD Bacău în cursa electorală din 2016 pentru Primăria Buhuși

7.567

În săptămânile de când Ionel Turcea (PSD), actualul primar al orașului Buhuși, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat în 2016, au apărut tot felul de specutații și nu puțini erau cei care nu l-au crezut, deși el spunea mereu și oricui că nu mai candidează și vrea să lase orașul pe mâinile unui om bun, capabil, cu dorință de muncă: Florin Diaconu.

Nu este oficial, dar se pare că Florin Diaconu și Ionel Turcea au participat duminică dimineață la o întâlnire cu șefii PSD Bacău pentru a bate în cuie candidatura în 2016 a lui Diaconu pentru fotoliul de primar al orașului Buhuși.

diaconu buhusinetCine este Florin Diaconu?
Florin Diaconu este născut pe 3 aprilie 1966, locuiește pe strada Libertății din Buhuși, este economist de profesie și în prezent este Director Financiar și Administrator la unul din grupurile de firme românești cu cea mai mare cifră de afaceri, PA&CO International SRL, companie profilată pe construcții civile și industriale, transport de mărfuri și prelucrarea lemnului.

A urmat cursurile Liceului Militar „Ștefan cel Mare” de la Câmpulung Moldovenesc și apoi Școala Militară de ofițeri activi de artilerie și rachete antiaeriene „Leontin Sălăjan” Brașov. În 1994 a absolvit cursurile Facultății de Finanțe, Bănci și Contabilitate din cadrul ASE București. Cursurile de Master le-a urmat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în prezent își elaborează lucrarea de doctorat.

În perioada 1993-1996 a fost Șef Serviciu Venituri la Fiscul din Buhuși și, în paralel, profesor la catedra de Economie și Finanțe de la liceul buhușean. În 1996 a intrat în mediul bancar iar în 1999 a fost promovat ca director clienți corporativi la BCR. Înre 2001 și 2007 a fost director de sucursală la banca ABN Amro din Bacău. În 2007 a făcut mutarea la actualul angajator, Grupul PA&CO International SRL. Aici este director financiar și administrator și are „pe mână” de zeci de milioane de euro anual.

Președinte al PSD Buhuși, primarul Ionel Turcea îl susține pe Diaconu: „Văd îl el omul de care are nevoie orașul. Este bine pregătit, cu un CV impresionant, a avut mereu funcții de conducere în mediul privat iar asta spune multe despre capacitățile și profesionalismul său. Are cunoştinţe importante în lumea politică la nivel central, deci este omul care poate să aducă banii necesari modernizării oraşului.”

9 COMENTARII

 1. E cu adevarat o incantare sa constat ca usor, usor orasul NOSTRU are sansa de a o lua pe drumul cel bun. Se pare ca avem in fata o persoana care a investit aproximativ 20 de ani din viata studiind si peste 20 de ani ocupand functii importante, de conducere atat in sectorul public, cat si in cel privat. Imi este aproape imposibil sa-i pun la indoiala, asta dupa o analiza rapida a CV, capacitatea si in aceeasi masura responsabilitatea cu care ar trata aceasta functie si anume aceea de PRIMAR.
  Orasul, din pacate, a intrat intr-o stare de amorteala cumplita. Majoritatea oamenilor valorosi si muncitori au plecat: unii in orase mai mari, iar altii in diferite tari. Motivul? Lipsa dezvoltarii atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere cultural si social. Cu privire la acest subiect, nu are rost sa intru in detalii pt ca noi, cu totii cunoastem acest aspect. Vrei un spectacol de teatru? Vrei sa vizionezi un film la cinematograf? Singura solutie consta in a te deplasa pana la Piatra Neamt sau Bacau. Vrei sa iesi cu prietenii la o cafea, sa mirosi mai rau decat un grataragiu? In aceasta ipoteza nu mai e necesar sa mergi niciunde pt ca de baruri nu ducem lipsa. Usor, usor, tind sa cred ca in cel mai scurt timp, din cauza strazilor existente vom inlocui si autoturismele cu carute.
  Avem o nevoie acuta de fonduri europene. De ce? Foarte simplu. Casa de Cultura a fost renovata recent cu ajutorul acestor fonduri. Rezultatul e imbucurator si reprezinta un plus pentru oras. Cu cat se vor obtine mai multe fonduri, cu atat mai repede vom putea extinde dezvoltarea orasului si asta inseamna strazi, locuri de joaca pentru copii, zone de agrement si cel mai important, locuri de munca. Niciun investitor nu va veni neinvitat, intr-un oras fara strazi, fara canalizare, subdezvoltat dorindu-si ca fix la Buhusi sa isi puna in executare planurile. Pt a atrage astfel de investitori, care la randul lor vor angaja forta de munca, vor plati taxe si impozite etc avem nevoie de o persoana care stie sa ii atraga, stie sa le ofere mediul propice desfasurarii activitatii.

  Florin Diaconu, din punctul meu de vedere, reprezinta un castig pentru oras!
  E o altfel de realitate vazuta prin ochii unui tanar de 25 de ani!

 2. “Prea tinar pentru inca un hotel in comuna buhusi!!!!”spune domnul John.
  Eu va intreb ,domnule:nu sunteti din Buhusi?daca da cum puteti gandi asa?Si ma intreb cati sunt care gandesc ca este prea tanar adica pentru a fura si a construi un hotel?
  De ce trebuie sa judeci un om fara sa -i dai ocazia sa vezi ce poate face pentru comunitatea unde vrea sa candideze?De asta auzi peste tot:”Nu merg la vot,nu am cu cine vota”
  “Nu am cu cine vota” e o falsa problema. Clasa politica se formeaza in functie de tendintele de vot. Actuala “clasa” politica e rezultatul direct al absenteismului si dezinteresului electoratului din ultimii ani.Fundatia democratiei este votul. E datorie cetateneasca mai degraba decat un drept.Orasul Buhusi are nevoie de un alt fel de primar,de un primar tânăr, dedicat, muncitor.
  Știu că v-a fi un an greu pentru Florin Diaconu, poate cel mai greu din viața lui, dar mai cred că provocarea asta o să-i facă bine. Ca el, la rândul său, să facă bine Buhusului!Dar e o singura realitate. Un primar trebuie sa fie un bun administrator. Nu politican, nu vorbaret, administrator .Florin Diaconu este un baiat care stie ce sa faca si stie sa vina cu solutii viabile,crede în oameni, crede în colegii lui şi în prietenii devotaţi. În muncă, apreciaza foarte mult calităţile omeneşti şi profesionale ale colegilor şi nu, în ultimul rând, ii place dreptatea, detesta minciuna, respecta legea şi încearca să fie om cu toţi oamenii din jurul sau, indiferent de statutul pe care-l are .Însă cred că oamenii ar trebui să înţeleagă că un primar nu acţionează după bunul său plac, un primar corect actioneaza conform legilor şi actelor normative de care se conduce zi de zi. Eu sunt de părere că legea trebuie pusă întotdeauna în capul mesei, iar oamenii trebuie să fie trataţi în condiţii egale, indiferent de faptul dacă cineva ţi-e prieten, vecin sau rudă.
  Dar,pana in ziua alegerilor,va rog sa va obisnuiti,dragi locuitori ai orasului Buhusi si timid sa incercati a va uita si la alti posibili primari care nu au numele de TURCEA.Va rog sa aveti incredere in Florin Diaconu, om bun,corect cu calitati deosebite

 3. De ce trebuie sa fie tot un PSD-ist si ce conteaza parerea D-lui Turcea? Atatia ani ne-am lamurit ce bune sunt parerile si sfaturile lui. Pe langa asta cati ani a trait domnul respectiv in Buhusi sa inteleaga problemele oamenilor si situatia..sau mai bine zis este PUS de conducerea PSD Bacau pentru a continua asa zisa buna stare a orasului…nu?
  Foarte bine,oricum un candidat..asteptam altii si sa speram poate o sa fim mai optimisti in urmatoarele cazuri.

 4. Cum se explica, ca lasa un loc de munca cu un salariu foarte mare probabil, pentru unul de primar, sau se gandeste ca “alte venituri
  complementare” vor rotunji castigurile. Nu cred ca interesul sau este doar acela de a face BINE orasului. Pana acum nu am auzit de el, doar ca a fost la liberali. Are vreun crez politic? sau doar crezul functiei de primar.
  Daca este propus de PRM,UDMR etc.conteaza?Important e sa-si atinga telul.

 5. om invatat, plimbat, functii importante toata viata… ce mai vreti? asta e primarul de care avem nevoie! IN SFARSIT

Comments are closed.