Finanțare de la CJ Bacău pentru amenajarea unui Centru Comunitar Integrat în orașul Buhuși

2.232

Consilierii Județeni au aprobat asocierea dintre Județul Bacău și Orașul Buhuși pentru finanțarea și realizarea unui Centru Comunitar Integrat într-o clădire dezafectată aflată în curtea Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși. Este vorba despre fosta centrală termică, iar noul spațiu va avea 19 încăperi

După finalizarea amenajării lui, UNICEF îl va dota cu echipamentele necesare și va finanța, timp de 3 ani, serviciile medicale și sociale de care vor beneficia, cu precădere, copiii vulnerabili, copiii cu dizabilități și femeile însărcinate. După această perioadă de 3 ani, centru va rămâne sustenabil, întrucât Casa de Asigurări de Sănătate decontează serviciile medicale, iar unitatea medicală aflată în proximitate (spitalul) va asigura operativitatea.

Viitorului centru comunitar integrat îi sunt în acest moment arondate două localități: Buhuși și comuna Blăgești. Însă, având în vedere că Spitalul din Buhuși deservește o populație de peste 40.000 de locuitori din oraș, dar și din comunele limitrofe, de serviciile acestui centru vor putea beneficia copiii vulnerabili și cu dizabilități, dar și gravidele inclusiv din comunele Racova, Gârleni, Filipești sau Hemeiuș.

Suma solicitată pentru amenajarea acestui spațiu este de 350.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here